Emelie säljer bostäder med hjärta och engagemang

Idag är vi många som köper bostäder med våra sinnen till hjälp. Toppmäklaren Emelie Edergards idé om att erbjuda sina kunder hjälp med styling och förberedelser inför försäljningen med hjälp av egen stylist har blivit ett lyckokast. – Jag tror starkt på att lägga tid på att framhäva det positiva i bostaden man säljer, och att inte låta försäljningen bli en slump, säger hon.

Foto: Elin Karlsson

Fastighetsaffärer2020-11-19 16:13
Detta är ett annonssamarbete.

När fastighetsmäklarkedjan HusmanHagberg i augusti etablerade sig med kontor i Skellefteå gjorde de det med franchisetagaren Emelie Edergard vid rodret. I sex år har hon dragit in många bostadsaffärer i regionen, och nu går hon alltså från att vara anställd till egen företagare.
– Jag tror på att man måste våga för att vinna. Ibland måste du helt enkelt våga hoppa och oavsett vart du landar så försöker jag ha inställningen om att du alltid lär dig längs vägen, säger Emelie Edergard.

Vad modet har resulterat i? Närmare 40 försäljningar inom loppet av två månader – med blott två mäklare. Enligt Emelie Edergard består framgångsfaktorn i att man jobbar mycket med hjärta och passion:
– Att våga vara mänsklig och personlig i mötet med kunden genomsyrar allt vi gör. Jag tror också mycket på det personliga varumärket som man över tid bygger upp. Att vi genuint älskar det vi gör är något som märks och uppskattas. 

undefined

På en konkurrensutsatt marknad drivs hon av ambitionen att tänka annorlunda. Som ett led i det har mäklarfirman etablerat ett samarbete med homestylisten Michelle Selegran.
– Priserna har exploderat de senaste åren och i takt med det börjar kunderna ställa allt högre krav. Då krävs det att man som mäklare lägger ner mycket hjärta och engagemang, och verkligen tar ansvar för att hjälpa kunden att få så bra betalt som möjligt. Och där gör stylingen en enormt stor skillnad redan vid första anblicken i bostadsannonsen.

Enligt Emelie Edergard är det en god idé att träffa och jämföra flera mäklare innan man bestämmer sig, lite som en ”arbetsintervju”.
– Har man ingen tidigare erfarenhet kan det i vissa fall vara klokt att jämföra för att få en uppfattning kring hur olika vi jobbar, och vad som verkligen ingår i tjänsten. Det största misstaget man kan göra är att stirra sig blind på arvodet och låta det helt och hållet vara avgörande – det kan bli en dyr läxa.

undefined
Emelie Edergard tar steget från anställd till egen som franchisetagaren inom HusmanHagberg.

Hur viktigt är det att mäklaren har lokalkännedom?
– Kan du marknaden du säljer på, och känner du till området, innebär det definitivt ett mervärde som visar på stor trovärdighet och kompetens.

Vad för slags objekt är hetast i Skellefteå just nu? 
– Intresset är stort oavsett vilken bostad du sitter på. Just nu ser vi en stor efterfrågan på relativt centralt belägna villor, men oavsett vilken bostad du ska sälja är marknaden god, säger Emelie Edergard.

Hon tror på en fortsatt positiv bostadsmarknad med stabila priser.
– Skellefteå är en stad under stor förändring och expansion. Vi ser en stor efterfrågan som inte mättas av utbudet som finns för tillfället. Vi kommer alltid behöva någonstans att leva och bo, oavsett vad som händer i framtiden.

undefined

Vad har du för framtidsmål som mäklare?
– Jag vill fortsätta jobba med hjärta och engagemang och aldrig landa i att ta mina kunder för givet. Jag vill vara en inspirerande ledare och min förhoppning över tid är såklart att vårt hårda jobb ska leda oss till toppen. Jag är en sann tävlingsmänniska och följer devisen ”vill man så kan man”.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Norran.