A-traktorernas framfart börjar bli olustig

Antalet a-traktorer eller epa-traktorer har dramatiskt ökat i närområdet. Många av dessa långsamtgående fordon passerar efter Lillåvägen och genom villaområdet i Kåge. De flesta sköter sig nog, men det finns alltför många som stör eller skrämmer boende och djur i området.

Kåge 9 juni 2021 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Många har mycket hög volym när de passerar villaområdet, dag som natt. Avgasknallar som är kraftigare än gevärsskott skrämmer både hundar och barn, det är inte särskilt trevligt att uppleva för vuxna heller. Dessutom så passerar det trimmade och högljudda mopeder samt a-traktorer som kopplat bort spärren som kör mycket fort. Det fins även många personbilar som kör alldeles för fort förbi gående och cyklister efter Lillåvägen. Det är inte frågan om, utan när det kommer att ske någon allvarlig olycka. 

Vi har genom kommunen tillstånd att sätta ut blomlådor i villaområdet. Många bilister respekterar inte detta utan kör så fort de kan förbi dessa lådor eller genar på trottoaren utanför blomlådorna. Det har till och med hänt att blomlådor körts på eller att några för hand tagit i en blomlåda och tippat ut all jord. 

Jag som har bott större delen av mitt liv här, och hade tänkt att kunna fortsätta att bo här, börjar tycka att det är olustigt. Vi är många som bor efter Lillåvägen som känner irritation över situationen. Polisen borde åka runt bland skolorna och informera om vilka regler som gäller för framfart av dessa fordon. Polisen bör dessutom besöka platsen och göra en del kontroller så kanske det lugnar ner sig.

SKAS


Ämnen du kan följa