Summerar Nordsken: ”Fruktansvärt stolt”

Årets upplaga av Nordsken är över. Projektledaren Linn-Marie Edlund och alla andra som ideellt jobbat med festivalen kan pusta ut – för den här gången: ”Vi har redan börjat planera för 2020.”

2 juni 2019 20:36

För Linn-Marie har årets Nordsken inneburit åtskillig glädje, men också mycket arbete och lite sömn. Bland nostalgiska vuxna och storögda barn har hon och de andra sprungit från det ena evenemanget till det andra. Linn-Marie pratar också varmt om sin ”Nordskensfamilj”.

– Jag är så fruktansvärt stolt över vårt crew och alla som gör det här möjligt.

Inga besökssiffror är sammanställda ännu, men projektledaren är nöjd hur som helst. Med spelturneringar, cosplay, besök av profiler som Marvels chefredaktör, paneldebatter och mycket mer har utbudet vuxit. I år har det även jobbats särskilt med Nordskens gestaltning.

– Det har varit väldigt mycket jobb, men det betyder också mycket för besökaren. Det här är Skellefteå Kraft Arena, en hockeyarena, och det är jättesvårt att sminka över det. Jag tycker att vi har lyckats bra, säger Linn-Marie och tillägger.

– Inget ont om hockeyn, men vi vill verkligen vara Nordsken.

Ni gör detta ideellt, vad är belöningen?

– Att vi får göra någonting som vi älskar och lyfta en kultur som vi alla brinner för, som är så inkluderande och förlåtande. Det finns en plats för alla.

”Nytt magiskt på arenan”

Linn-Marie har inte hunnit stanna upp särskilt mycket, men lite tid bland besökarna har det blivit. Hon berättar att de glada uttrycken betyder väldigt mycket, särskilt barnens.

– Det har kommit så mycket lovord att jag blivit rörd. Det har varit väldigt känslofyllt.

Projektledaren poängterar att Nordsken också är en kostsam produktion. Hon passar på att hylla alla sponsorer som gör det möjligt, som Goodbye Kansas och Boliden.

Går det redan att blicka framåt till nästa år?

– Absolut, vi har redan börjat planera för 2020. Vi vill vara lite hemliga, men det kommer att bli någon typ av ny gestaltning då. Det blir någonting nytt magiskt på arenan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Nilsson

Ämnen du kan följa