Ön som rockade – Gåsören intogs av livemusik

Sol, havsbris och en stor dos livemusik – på onsdagskvällen ekar tonerna över Gåsören när årets Örock tar över ön.

11 juli 2019 08:15

Kön verkar aldrig ta slut vid lotsstationen i Skelleftehamn, taxibåtarna åker i skyttetrafik och vid Gåsören ligger otaliga båtar och gungar vid kajen. Många har letat sig till ön för att kombinera havsluft med allt från country till folkmusik – på onsdagskvällen var det nämligen dags för Örock.

– Det känns fantastiskt, och man blir så glad av den positiva responsen. Vi vill erbjuda en härlig kväll full av musik men också visa upp Gåsören som utflyktsplats. Den här ön är något att vara stolt över tycker jag, säger Tommy Lindmark, en av arrangörerna.

Allting började 2012. Tommy Lindmark äger en av stugorna på ön, och när han gifte sig där väcktes idén om att arrangera något större på platsen.

– Det var startskottet, vi slogs av hur häftigt det hade varit med livemusik här på ön. Och det visade sig att många kände likadant, då evenemanget alltid varit välbesökt, säger han.

Att skapa en musikfest på en liten ö kommer också med sina utmaningar – vädret är livsviktigt. 2016 och 2017 var Örocken tvungen att ställas in, på grund av det dåliga vädret. Men förra årets comeback kompenserade med råge de tidigare regnskurarna.

– Det var magiskt, med höga temperaturer och strålande sol. Och vi är jättenöjda med årets sol också, säger Tommy Lindmark.

De rockar på Gåsören

Scenen intas av Åke Söderlund, Jörgen Svedberg, Robert Lindberg till Ben Carbine & The 18 Wheelers, The Rocketeers och Opus 77.

– Rent musikaliskt vill vi mixa och blanda så att det finns något för alla. Det är dragspel, men också rock och country. Men vi satsar på lokala musiker, säger Tommy Lindmark.

För Ben Carbine & The 18 Wheelers är det första gången de spelar på Gåsören.

– Vi bjuder på country av olika slag, både lite rockigare men också mer klassisk, säger Johan Ögren, gitarr.

– Det känns jätteläckert att vara här, det är en otrolig plats. Och vi har spelat på en båt förut, men aldrig på en ö. Så det är kul, fortsätter Ida Bodin, en av de som står för sången.

Fakta

Örock

Var: På Gåsören

På scenen: Åke Söderlund, Jörgen Svedberg och Robert Lindberg, Ben Carbine & The 18 Wheelers, The Rocketeers, Opus 77.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Wallin

Ämnen du kan följa