Recension: Ett ständigt kacklande i "Night School"

12 oktober 2018 14:00

Jag har otroligt svårt för Kevin Hart som skådespelare. Jag har faktiskt sett honom live som ståupp-komiker och då är han betydligt roligare.

Då är han inte alls lika skrikig och enerverande som i sina filmer.

För det är här är nästan en direkt duplicering av de roller som Kevin Hart spelat genom åren. Teddy Walker är en kille som hade det svårt i skolan. När Kevin Hart spelar sig själv som ung blir det faktiskt riktigt patetiskt. Men större delen av filmen utspelar sig när Teddy blivit vuxen. Den ena katastrofen avlöser den andra och till slut bestämmer sig Teddy för att försöka ta sitt gymnasiebetyg.

Men naturligtvis försöker han göra det genom fusk och mygel. Och när hans skolkompisar är minst sagt underliga blir det bara jobbigt. Jag hade kunnat få en bättre känsla för det här manuset om det verkligen tagit de vuxenstuderande på allvar. För att få en andra chans i livet är otroligt mycket värt.

”Men istället för att skratta med eleverna ska vi skratta åt dem. Och då blir det bara fel.”

Men istället för att skratta med eleverna ska vi skratta åt dem. Och då blir det bara fel

Och som i så många amerikanska komedier ska det skämtas om sex i var och varannan scen.

Men det är så pryda antydningar att det bara känns pinsamt. Finns det då ingenting som kan lätta upp stämningen? Ja det är faktiskt lite kul när lärarinnan Carrie (Tiffany Haddish) sätter sig på Teddy i ordets rätta mening.

Hon bankar helt enkelt lite vett i en vuxen mans kropp. Kanske inte direkt en metod att rekommendera. Men hon får i alla fall tyst på den jobbiga svada som hela tiden flödar ur Kevin Harts mun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Roger Lindström