Dansarna som nätverkar

Dansföreställningen "#Nätverk" är inspirerad av människors vanor på sociala medier. Som hur den verkliga världen möter den digitala. Men föreställningen har också öppnat upp en ny värld och möjligheter för dansarna i föreställningen.

21 augusti 2014 11:00

Drygt en timme per dag spenderar genomsnittssvensken på sociala medier och många skapar en digital värld att återvända till. Linn Lundmark fascinerades av detta och bestämde sig för att utforska det i en dansföreställning. Tillsammans med skolkamrater från dansskolan Iwanson international school of contemporary i München har hon gjort verklighet av föreställningen "#Nätverk".

– Föreställningen är inspirerad av frågor som hur mycket sociala medier är i ens liv och hur mycket man påverkas av det, berättar Linn Lundmark som även koreograferat föreställningen.

Eftersom de fem dansarna är stationerade på olika platser runtom i världen har arbetet med föreställningen skett just via sociala medier. Och det har visat sig vara en utmaning att veta vad som ska tas med eller ej.

– Vi har haft så mycket idéer att det varit svårt att sammanfatta allt. Men vi har delat upp dem i partier och kommer använda mycket saker på scenen. Exempelvis ska vi dansa i en bur och med telefoner, säger Linn Lundmark.

Efter att ha spenderat några år utomlands bor nu Linn Lundmark i Skellefteå igen. I samband med flytten hem fick hon också ett sug efter att göra en dansföreställning, men hennes uppfattning om att den skulle bli svår att genomföra blev snabbt motbevisad.

– Jag har fått jättemycket stöd och hjälp för att kunna genomföra den här föreställningen. Det har verkligen varit överraskande, konstaterar hon.

– Sådant här projekt öppnar många tankar och idéer. Sen får man också uppfattningen om att man kan komma hit för att jobba med sina idéer, tillägger danskollegan Robert Söderström.

 

Sådant här projekt öppnar många tankar och idéer.

Koreografi:Linn Lundmark.

Dansare:Linn Lundmark, Lilli Elfstrand, Robert Söderström, Amanda Lidholm, Vilja Parkkinen.

Ljus/ljud:Mattias Marklund.

Medarrangör:Kultur Skellefteå.

Med stöd av:Dans i Väster­botten.

I samarbete med:Medborgarskolan.

Föreställningar: En på fredag klockan 19.00 samt en på lördag klockan 15.00.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emilie Sjölund