Anna Ternheim drog mest publik på årets Trästock

Vid lunchtid på söndagen var Trästockfestivalen över för de flesta, men inte för festivalgeneralen Nils Andrén, som tillsammans med de andra volontärerna höll på att packa ihop och städa undan efter festivalen. Och han kan se tillbaka på en bra och solig tillställning.

24 juli 2016 14:10

– Vi har varit väldigt lyckligt lottade med vädret och haft bra med publik, men det är alltid svårt att uppskatta hur mycket folk det är när det är gratis och folk kommer och går som de vill. Men det har varit ungefär som tidigare år, mellan 20 000 och 25 000 besökare. Vi är väldigt glada och tacksamma för den publik som har kommit och för alla hjälpsamma som ställt upp och gjort det här möjligt.

Enligt arrangörerna lockade lördagens spelning med Anna Ternheim mest publik, men även Movits! och Rebecca & Fiona drog bra med folk.

– Sedan var det kul att se mindre akter där det var mycket folk och bra stämning, säger Nils Andrén.

Många anmälningar

Ett moln på den i övriga klarblå Trästockshimlen är de anmälningar om sexuella ofredanden som har kommit in i samband med festivalen.

– Det är såklart jättetråkigt när det sker sådana incidenter. Det har även varit någon incident med misshandel också. Man hoppas ju att man, även i samhället i stort, ska komma till en punkt där sånt här inte sker, men där har vi en bit kvar. I nuläget är det också väldigt viktigt att det anmäls och kommer upp i ljuset och att polisen kan följa upp det här, säger Nils Andrén och sammanfattar det hela såhär.

– Det är väldigt tråkigt när det drabbar personer som bara vill ha en trevlig kväll. Det kan såklart påverka en kväll, men också ett helt liv.

Anna Ternheim behöver varken kompband eller instrument
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elisabeth Eriksson

Ämnen du kan följa