Detta är ett annonssamarbete

Vad finns det för möjligheter att skicka ett paket utomlands?

28 april 2022 16:03

Detta inlägg är sponsrat

Du behöver skicka ett paket till ett annat land, men vet inte vilken bolag du ska välja. Vilka är egentligen skillnaderna? Har detta endast att göra med transportföretagens priser och därmed paketets fraktkostnader?

När du skickar ett paket till utlandet måste du först svara på frågan: När måste paketet nå mottagaren? Beroende på i vilket land mottagaren befinner sig bör du ta hänsyn till en viss tidsperiod. Särskilt om du skickar paketet till utlandet billigt via postombud eller med en fraktbolag utan leveransgaranti. Om du vill veta var paketet befinner sig utomlands vid varje tidpunkt måste du välja rätt transportör!

Hur fungerar följande transporttjänster när du skickar ett paket utomlands?

PostNords pakettjänst: Paketet sorteras på ett regionalt och sedan på ett internationellt sorteringscentral och körs eller flygs till destinationslandet tillsammans med alla andra paket och post. Dessa posttjänster är inte heller sammankopplade och har därför inget spårningssystem. Det vill säga att du måste ladda ner postappen för flera olika länder. 

Pakettjänster (DHL-paket, UPS): När man ska skicka paket och frakt utrikes, förblir hela tiden i händerna på den utvalda transportören och scannas så att du kan se vad som händer med det. Varaktigheten är känd i förväg, även om den kan variera med en eller två dagar beroende på den totala volymen som transportföretaget måste bearbeta. 

Express-tjänster (UPS, FedEx): Paketet hämtas, körs till den regionala sorteringscentralen och förs sedan till en sorteringscentral utomlands. Samma kväll åker paketet i en bil eller ett flygplan (ofta ägt av transportföretaget) för att samma kväll (beroende på avståndet) anlända till sin internationella destination. Under natten körs eller flygs paketet till den regionala sorteringscentralen där det lastas i förarens bil. Om du skickar flera paket till samma mottagare utomlands, förblir paketen alltid tillsammans. Dessa expresstjänster har ofta flera olika servicealternativ med olika hastigheter, från supersnabbt till långsamt, men alltid under transportörens överinseende. Internationell frakt via en expresstjänst är därför mer garanterad än om den sker via ett vanligt transportföretag. Särskilt om du ska skicka paket till USA där de exempelvis FedEx eller UPS är särskilt stora. 

Sammanfattning

Varje transportör har sina egna processer för att få ut ditt paket utomlands på det mest effektiva sättet. Välj därför det förfarande som bäst motsvarar dina förväntningar på tjänsten för att skicka ett paket utomlands. Om du vill skicka flera paket på en gång är det bättre att välja palltransport i stället för att skicka alla paket separat. 

Från

paket.se