Detta är ett annonssamarbete

Träffa människor på internet

7 juni 2022 16:02

Den här texten är sponsrad.

Att nätdejta innebär att man med hjälp av en internettjänst, kan söka en framtida partner för olika typer av förhållande. Fördelar ligger i att man slipper gå ut och aktivt jaga på krogen, där man ofta behöver spendera pengar på ett par drinkar som ändå inte leder till någon potentiell partner i slutänden. Att gå ut på krogen passar inte alla heller. Det är många gånger enklare och smidigare att i hemmets lugna vrå umgås precis den tiden det passar samt bara vara som man är i sin pyjamas. Det kan vara lättare att prata och lära känna varandra där. Du kan skicka bilder till någon du har lärt känna på nätet eller dejta utanför nätet också, om du önskar. På nätet kan du träffa helt nya människor i exempelvis appar för dejting. Du kan hitta andra personer som har samma intressen som du, eller samma sexuella läggning.

Anonymitet

Internet i sig kan ses på som en plats som möjliggör för flera olika agerande via nätet där man kan lägga sin egna personliga nivå. Även den nivå på information som du vill ge ut till

andra aktörer via nätet kan styras över. En del människor har inte problem med att lämna ut ett mobilnummer då de har kontantkort till mobiltelefonen. Numret kan inte spåras till en person och därmed inte heller till andra personliga uppgifter när man träffas på Tiamly Sverige. Man använder sig här av en anonymitet då kontantkort lätt kan slängas och ett nytt köps. Skälen kan naturligtvis variera från att någon visar sig vara suspekt av något slag eller om man bara inte vill ha mer kontakt men förbli anonym. Då har man egentligen inte lämnat ut sig i någon större utsträckning mer än att man höra varandras röster. En del anser att det är skönt att välja själv hur mycket av sig man vill visa upp, en slags anonymitet.

Bli förälskad i någon långt bort

Det kan även vara så att man umgås med personer man redan känner, och lära känna dem bättre. Det kan kännas lättare att prata på nätet. Du kan säga vad du tänker, tycker, i lugn och ro. Du kanske vågar vara på ett sätt som du inte vågar vara annars. Du kan faktiskt bli kär i någon som bor långt borta. Du kan även inleda en relation med någon som du har träffat på nätet. Du kan bli förälskad och tillsammans med någon som bor långt bort, kanske i en annan del av världen. Det kan såklart kännas jobbigt emellanåt om ni inte har möjlighet att träffas utanför nätet. Självklart kan man träffas utanför nätet när man vill. Många människor som träffas på nätet vill ses och dejta utanför nätet. Det kan vara väldigt nervöst första gången. När ni möts märker du om känslan från nätet finns kvar eller inte.

Antingen känns det precis som när ni hade kontakt på nätet, eller bättre. Det kan också kännas konstigt eller fel. Personen kanske ser ut på ett annat sätt än på sina bilder, eller är helt annorlunda från vad du hade tänkt. Självklart är det likadant för personen du träffar. Hen kanske hade en annan bild av hur du skulle vara. Ni kan behöva träffas ett par gånger, för att veta vad ni tycker och känner.

Känns dejten inte bra?  

Det finns såklart en del nackdelar med nätdejting och ett är risken att bli besviken för att den bild man målat upp i sitt inre inte stämmer överens med den personen man träffade sedan i

verkliga livet. Trots foto, telefonsamtal och annan information om den andre så kan en bild

snabbt raseras vid ett möte. Andra nackdelar kan vara att man aldrig kan vara säker på att det som en person säger och utger sig för att vara inte behöver vara sant. Vissa kan gömma sig bakom en fasad för att dölja sidor hos sig själv. 

Så det är tyvärr ingen garanti att matchningen slår väl ut och att just den personen blir den rätte. Det är faktiskt inte säkert att det känns bra när ni träffas. Du måste inte känna på ett visst sätt eller göra vissa saker. Det spelar ingen roll om du har blivit bjuden på något, om ni har pratat om att följa med varandra hem, eller om ni till exempel har kysst varandra. Du får ändra dig när du önskar. Självklart bestämmer du vad du vill göra, och över din egen kropp.  Man kan välja att lämna dejten om det inte känns bra. Du har rätt att göra det, även om det kanske känns konstigt. Det är du som styr. 


 

Från

tiamly.co