Detta är ett annonssamarbete

Olika årstider på Island

14 juli 2022 14:52

Detta inlägg är en annons

Det första du vill göra när du flyger till Island är att njuta av den otroliga natur skönheten. Landet är täckt av glaciärer, berg och vulkaner, och det är verkligen en syn att skåda. Du vill också se till att besöka den världsberömda Blå lagunen, där du kan koppla av i det varma vattnet och njuta av den fantastiska utsikten.

Om du är ute efter lite äventyr är Island den perfekta platsen för det också. Du kan vandra eller åka skidor i bergen eller till och med prova på isklättring. Och naturligtvis är ingen resa till Island komplett utan att se norrskenet. Se bara till att packa dina varmaste kläder!

Island på vintern

Island på vintern är en underbar plats att vara på. Snön gnistrar och luften är klar och ren. Vintern är också en utmärkt tid för att njuta av några av öns många utomhusaktiviteter.

Det finns massor av saker att göra på ön på vintern, från pulkaåkning och skidåkning till snöskovandring och isfiske. Du kan också bara njuta av öns skönhet genom att ta en vandring eller utforska skogarna. 

Och glöm naturligtvis inte att njuta av maten! Vintern är en utmärkt tid för att prova några av öns traditionella rätter, som grytor och soppor. Kolla upp flyg Stockholm till Island och njut av ön på vintern.

Island på våren

Ön på våren är en vacker plats. Blommorna blommar, träden är gröna och solen skiner. Det är en perfekt tid att besöka ön och njuta av lugnet och tystnaden. Det finns många aktiviteter att göra på ön, till exempel vandring, cykling, fiske och bad. Du kan också bara koppla av på stranden och njuta av solen. Våren är den bästa tiden att besöka ön eftersom den är så vacker och fridfull.

Island på sommaren

Dagarna är långa och nätterna korta, men vädret är ofta oförutsägbart. Medeltemperaturen i Reykjavik är 12 °C i juli, men den kan variera från 5 °C till 20 °C.

Den bästa tiden att besöka Island är under sommarmånaderna, då vädret är milt och det är mer dagsljus. Detta innebär dock också att priserna på boende och aktiviteter är som högst. Om du är villig att trotsa kylan kan vintern vara en magisk tid att besöka Island, med sina fantastiska snöklädda landskap och Aurora Borealis.

Island på hösten

Det kalla vädret gör landet ännu mer pittoreskt, eftersom de snöklädda bergen och glaciärerna står i kontrast till de gröna landskapen. Island är också en utmärkt plats för att se norrsken.

Om du letar efter en plats där du kan komma bort från allt och njuta av lugn och ro är Island på hösten det perfekta resmålet. Det kyliga vädret innebär att landskapen blir ännu vackrare, med snöklädda berg och glaciärer som bidrar till landskapet. Och naturligtvis finns det alltid en chans att se norrskenet. Vare sig du vandrar genom ett fantastiskt landskap eller bara njuter av utsikten kommer Island garanterat att ge dig en oförglömlig upplevelse.

 

Från

guidetoiceland.is