Detta är ett annonssamarbete

Har pandemin vänt din värld upp och ner?

10 maj 2022 13:20

I och med den sociala distanseringen och rekommendationer till att arbeta hemifrån är det många som har fått förändrade levnadsvanor och prioriteringar. Levnadssättet har helt förändrats senaste året sedan pandemi satte sig fast i Sverige. Inte kunde någon ha en tanke på hur tufft det skulle bli på den psykiska hälsan och vilka konkreta förändringar det skulle leda till. Hos vissa har det även satt sina spår i hushållens ekonomi. 

I och med alla plötsliga och yttre påfrestningar är det inte konstigt att man tappar kontrollen. En del lyckas lösa ekonomiska situationer med tiden och med gott stöd. Men om någon skulle behöva kan det vara bra att veta att det finns alternativa lösningar. 

Låna utan Upplysningscentralen - vad betyder det? 

Det finns möjligheter att låna utan Upplysningscentralen. Att låna utan Upplysningscentralen betyder att låneansökan inte går genom UC (Upplysningscentralen). UC AB är alltså ett kreditupplysningsföretag där alla kreditupplysningar är samlade under samma tak. Har man många kreditupplysningar kan kreditvärdigheten bli påverkad negativt. 

Det kan leda till att eventuella långivare du sökt lån hos kan se alla lån du ansökt om utan mer information om dem, till exempel om de är betalda eller inte. Eftersom det inte är tillåtet att ta lån utan kreditupplysning är det en del långivare som erbjuder kreditupplysning hos andra företag exempelvis Bisnode och Creditsafe. 

Hos Creditsafe visas inte dina tidigare kreditupplysningar och hos Bisnode ligger dina uppgifter om tidigare lån och krediter kvar i 12 månader. Och på så sätt blir inte låneansökan påverkad av dina tidigare lån och krediter. 

Att välja rätt lån - olika lånetyper 

Det finns olika lånetyper och det är bra att matcha behovet med rätt typ av lån. Det finns olika jämförelsesidor där du kan få hjälp med att välja rätt lån. Där du kan bli välinformerad innan dina val. Olika lånetyper skiljer sig beroende på vad de är ämnade till. Det är bra att ha vetskap om för- och nackdelar om respektive lån, då dessa är olika beroende på lånetyp. 

Därför är det bra att läsa på lite innan eventuella beslut tas om att låna pengar. Exempelvis skiljer sig olika räntesatser åt och det är varierande avbetalningstider. Och vissa långivare har möjlighet till att ge besked samma dag och andra inte. Tänk över vad och varför du behöver låna och vilket behov du har. Ta gärna hjälp hos erfarna jämförelsesidor eller hos din bank för bästa möjliga support. 

Från

matchbanker.se