Detta är ett annonssamarbete

Bästa billånet

29 april 2022 16:12

Att jämföra är lika med att spara pengar. Det har man insett i många år och det jämförs som aldrig förr - det finns väl ingen som köper till exempel en dator, en mobiltelefon, en tvättmaskin eller en teve utan att först jämföra både funktioner och pris. Även om du planerar att köpa en bil så funderar du först vad du ska ha bilen till, hur många personer som måste få plats i den, hur stort bagageutrymme den behöver ha och hur mycket du ska använda den. 

När du kommit fram till allt detta och vet exakt vilken bil som passar just dig så är nästa steg att jämföra billån. Det finns väldigt många långivare som erbjuder just billån och det kan vara svårt att få fram det billigaste billånet - men det finns hjälp att få igenom de hemsidor som gör jämförelsen åt dig. På dessa sidor finns alla de uppgifter du behöver för att få bäst lånevillkor. Det är också bra att veta att du som köper en bil med lån är skyddad av Konsumentköplagen som ger ett starkt skydd för alla konsumenter.

Volvo - “jag rullar”

Vår svenska Volvo betyder ju som nästan alla vet “jag rullar” på latin och det har faktiskt rullat Volvo på våra gator sedan år 1927 då den första Volvon rullade ut från fabriken i Göteborg. Den kallades för ÖV4 och hade en fyrcylindrig motor och var en öppen modell. År 1944 släpptes den bil på marknaden som skulle göra Volvo kända internationellt och den kallades den “lilla Volvon” men den korrekta benämningen var PV 444. De första två veckorna efter att den släpptes beställdes hela 2300 stycken, då det ansågs vara ett löfte om välstånd efter kriget.

Volvos utveckling

Då den lilla Volvon inte räckte till för hela familjen med bagage så kom det snart ett önskemål på en större bil från allmänheten - och då skapades Volvo Duett år 1953 för att matcha marknaden. Exporten startade år 1955 då den första PV 444 lossades från ett lastfartyg på Long Beach i Kalifornien och åskådarna som samlats för att se på var väldigt skeptiska till den lilla Volvon. Men bara två år senare hade Volvo blivit den näst största importören av bilar i Kalifornien.

Räddat miljontals liv

Det var Volvos ingenjör som skapade trepunktsbältet som monterades i alla deras modeller och vilket de hade patent på. Men de valde att släppa på patentet för att alla billeverantörer skulle kunna använda sig av det - och fram till idag beräknar man att det har räddat över en miljon liv.

Från

kredity.se