Detta är ett annonssamarbete

10 relevanta hobbyer att ha med i ditt cv

15 juni 2022 15:08

10 relevanta hobbyer att ha med i ditt cv

Det är viktigt att ha hobbies och intressen på ditt CV. Detta gör det lättare för arbetsgivare att se vem du är som person, och hur du skulle passa in i deras organisation. De ser också till att du har fler dimensioner än bara dina kunskaper och erfarenheter. En av de stora fördelarna med att ha hobbies och intressen på ditt CV är att det visar arbetsgivare att du är en person som tar initiativ. Detta är viktigt eftersom de vill veta att du är en person som inte bara sitter på jobbet och väntar på order. De vill också se att du är en person som tar egna initiativ och försöker lära dig saker hela tiden.

Det finns flera hobbyer som passar bra in på ett cv. Dels för att de visar vilken typ av person du är och dels för att de kan ge dig en konkurrensfördel mot andra jobbsökande. 

Här kommer tio relevanta hobbyer som du kan ha med i ditt cv:

  • Att du bloggar regelbundet kan var en av hobbyer och intressen på ditt cv - Det visar engagemang och passion, båda egenskaper som arbetsgivare värdesätter högt. Dessutom ser det bra ut om du bloggar om ett ämne som står i relation till det jobb du söker.
  • Att du har varit med i en förening - Visar att du är en lagspelare och gillar att samarbeta med andra. Dessutom ger det ofta möjlighet till olika former av ansvarsuppgifter, både sociala och organisatoriska, som ser bra ut på ett cv.
  • Att du gillar att resa - Visar att du är öppen för nya upplevelser och har lätt för att anpassa dig till nya miljöer. Dessutom ser det bra ut om du har resor från andra länder på ditt cv, särskilt om de är i relation till jobbet du söker.
  • Att du har en hobby som kräver disciplin - Det visar arbetsgivare att du är en person som är driven och motiverad. Dessutom kan det ge dig en konkurrensfördel mot andra jobbsökande, eftersom det visar att du har egenskaper som är eftertraktade i många branscher.
  • Att du har en kreativ hobby - Visar att du är en person som tänker utanför boxen och har förmågan att se saker på nya och olika sätt. Dessutom ser det bra ut om du har kreativa hobbies på ditt cv, särskilt om de står i relation till jobbet du söker.
  • Att du har körkort - Visar arbetsgivare att du är ansvarig och kan hantera olika situationer. 
  • Att du är en duktig fotograf - Visar arbetsgivare att du har ett öga för detaljer och kan se saker på nya och olika sätt. Det är relevant om du har bilder från andra länder på ditt cv, särskilt om de är i relation till jobbet du söker.
  • Att du gillar att laga mat - Visar också att du är kreativ och kan hantera olika situationer. 
  • Att du gillar att träna - Visar att du är driven och motiverad. Dessutom ser det bra ut om du har en hobby som kräver disciplin på ditt cv, eftersom det visar att du har egenskaper som är eftertraktade i många branscher.
  • Att du gillar att läsa - Visar att du är nyfiken och har lätt för att anpassa dig till nya miljöer. 

Det finns alltså flera hobbyer som kan vara relevanta att ha med på ditt cv. Vad du väljer att ta med beror dock på vilket jobb du söker och vad som passar bäst in i din karriärsplan. Tänk alltså noggrant igenom vilka hobbyer du väljer att inkludera på ditt cv!


 

Från

cvmaker.se