Annonssamarbete med Adstudio

Unika konstfönster som insynsskydd

Vid vattnet i Skelleftehamn skapar konstnären Annacarin Dahlberg unika och vackra insynsskydd för den som tröttnat på att ha persiennerna nere och vill ha något vackert att titta på. ”De är levande konstverk som förändras med årstiderna och ljuset”, säger Annacarin.

Annacarin Dahlbergs konstfönster blir vackra och unika insynsskydd.

Annacarin Dahlbergs konstfönster blir vackra och unika insynsskydd.

Foto: Adstudio

Native2021-04-21 18:08
Detta är ett annonssamarbete.

Från sitt hus i Skelleftehamn driver och tillverkar Annacarin Dahlberg unika och vackra konstfönster som insynsskydd till sina kunder. De vackra motiven tar hon fram tillsammans med sina kunder.

– Samarbetet mellan kunden och mig gör att jag får nya idéer. Deras ord och tankar inspirerar mig, säger Annacarin.

undefined
Konstnären Annacarin Dahlberg skapar konstfönster i sin studio i Skelleftehamn.

Efter 18 år har hon lärt sig hur hon ska få fram olika effekter när hon skapar sina blyinfattade glas. Ändå finns det fortfarande tillfällen när även hon själv överraskas av hur hennes skapelser förändras med årstiderna och hur ljuset faller.

– Som när jag jag hade gjort ett glas i januari, den mörka tiden då det inte finns så mycket ljus. Senare tittadejag på glaset när solen sken in och då blev det en helt annan glans i glaset. Det såg ut som insidan av ett glimrande snäckskal vilket inte syntes tidigare. Glasen lever och samspelar med ljuset och det går till och med att göra så att det blir en bild på sommaren och en annan på vintern.

Blyinfattat glas är inte bara för kyrkofönster. De flesta av Annacarin Dahlbergs kunder är privatpersoner. 

– De vill slippa ha persiennerna nere och vill kunna få in ljuset utan att någon kan se in. Det byggs väldigt tätt och då tycker en del att det är skönt att få en avskärmning från grannarna som annars kan se rakt in i till exempel sovrummet eller köket, säger hon.

undefined
Annacarin Dahlbergs konstfönster blir vackra och unika insynsskydd.

Huset vid vattnet i Skelleftehamn är en skatt för glasälskaren. Många kommer på besök, även grupper som vill beskåda allt det vackra.

– Vi hade konsten i åtanke när vi byggde huset, säger Annacarin som har ett stort galleri med bilder på det hon skapat på adstudio.se

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Norran.