Skellefteå kommun – de lovar runt men håller tunt

Vid tre tillfällen under den gångna vintern har jag haft kontakt med kommunen angående olika ärenden. Vid samtliga tillfällen har man lovat saker som man sedan inte hållit. Om kommunen vill försöka behålla någon slags trovärdighet så är det dags att sluta ge tomma löften och istället agera.

Skribenten upplever att kommunen inte håller sina löften.

Skribenten upplever att kommunen inte håller sina löften.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2021-05-10 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tillfälle ett var inte så allvarligt. Jag skulle hämta en behållare för de bruna papperspåsarna. De var vid tillfället slut, men om jag lämnade mitt nummer så skulle jag få ett sms när de kom in igen. Inget sms kom. Tillfälle två var värre. De av kommunen anlitade snöskottarna lade upp en gigantisk snöhög mitt emellan vårt och grannens hus, delvis på våra tomter. När gatorna skrapades fylldes snöhögen på med grus, sand och andra föroreningar. Vart skulle allt detta hamna när det började töa? Efter upprepade kontakter med ansvariga på kommunen lovade man till sist att snöhögen skulle tas bort när det började töa. Det har töat ganska länge nu, men någon traktor har vi ännu inte sett till. 

Vid tillfälle tre ringde vi och påpekade att vårt bruna sopkärl inte blivit tömt vid senaste soptömningen. Återigen gavs löfte om att man skulle ordna detta. Ännu har ingenting hänt. Nu börjar jag likt känd finansman fundera: vad f-n jag får för skattepengarna? Det man lovar ska man hålla har jag fått lära mig. Det gäller tydligen inte ansvariga på Skellefteå kommun. 

Tre ej infriade löften är minst två för mycket.

Susanne Lärkeryd, Skellefteå

Svar direkt

Vi ber om ursäkta om du blivit lovad att få ett sms, vi brukar inte skicka ut sms till enskilda personer. Behållare för de bruna papperspåsarna var vid detta tillfälle slut hos kundtjänst i Stadshuset, vilket vi beklagar. Behållarna finns även att hämta på någon av våra återvinningsstationer.

Gällande snöhögen så är det svårt att uttala sig om ditt specifika fall då inte platsen är beskriven, men generellt kan sägas att vi inte brukar köra in med tyngre maskiner på gräsytor. Det är bättre att sopa gräset när snön försvunnit.

Agneta Lantto-Forsgren, verksamhetschef vatten och avfall

Mikael Lindholm, avdelningschef samhällsbyggnad