Uppgifter kopplar ihop Ritola med Leksand – den här säsongen

Sportbladet skriver att Leksand jobbar hårt med att plocka hem Mattias Ritola till Dalarna – redan i januari.

14 december 2016 14:21

Inför säsongen bröt Mattias Ritola sitt kontrakt med Skellefteå AIK – något som alla parter talade ut om i Norran . Forwarden lämnade för spel i Fribourg i Schweiz, där 29-åringen producerat 15 (4+11) poäng på 24 matcher. Klubben ligger dessutom sist i NLA.

Ritola, som hade ett år kvar på kontraktet med AIK när han lämnade, har ett tvåårigt avtal med Fribourg. Däremot skriver Sportbladet idag att Leksand hoppas kunna få hem Ritola till Dalarna, och gärna så fort som möjligt – dock tidigast i mitten på januari.

Däremot ska det dock finnas ett stort bekymmer, att när Ritola lämnade AIK – som var en följd av hans problem att resa med flygplan – så fick han inte gå till någon annan klubb i SHL.

Men enligt Sportbladet  så ska parterna vara nära en överenskommelse som gör att Ritola ska kunna återvända till Leksand redan i januari.

– Mattias har avtal med Fribourg även nästa år och det jag kan säga är att han garanterat inte spelar i Sverige den närmaste tiden, säger Kalle Bodén, Ritolas agent till tidningen.

Sportbladet: Kan du säga att han inte spelar i Leksand den här säsongen?

– Man vet aldrig vad som händer om någon eller några månader. Speciellt inte i Schweiz, säger Bodén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa