Sweatt på väg till Skellefteå?

Rykten pekar norrut. Den sylvasse amerikanen finns ute på marknaden.

19 mars 2015 00:45

Brynäsforwarden Bill Sweatt har varit en av SHL:s främsta och mest sevärda spelare den här säsongen. Offensivt är han en toppspelare i ligan vars snabbhet kan vara i på förstaplats i SHL.

Sweatts kontrakt med Brynäs sträckte sig till en början även över kommande säsong. Amerikanen har dock valt att använda sig av sin klausul vilket innebär att hans kontrakt nu är brutet.

I och med det är Sweatt nu ute på spelarmarknaden. Det går också att räkna ut att intressenterna torde vara väldigt många.

Vissa rykten har kopplat ihop 26-åringen med Skellefteå AIK. Gissningsvis är General Manager Lasse Johansson intresserad att få Sweatts signatur på ett kontrakt – så länge som lönen hamnar inom en rimlig gräns.

Med tanke på att AIK har ett tiotal spelare med utgående kontrakt där flertalet av dem är på forwards så är mest sannolikt Bill Sweatt högintressant för AIK. Med tanke på hans fart och offensiva färdigheter är dessutom känslan att Sweatt skulle passa som handen i handsken i AIK:s sätt att spela hockey.

Däremot är Brynäs fortfarande ett hett alternativ för Sweatt, som valde att bryta sitt kontrakt för att få en högre lön. Med tanke på hans fina säsong i ryggen så lär han kunna få en betydligt högre check kommande säsong.

26-åringen har den här säsongen stått för 41 (19+22) poäng på 54 matcher. Var han spelar till hösten ska bli intressant att följa.

Vad tror ni?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa