Ingen Jimmie eller Linkan

Veckan inleds utan åldersmännen Jimmie Ericsson och Fredrik Lindgren.

14 januari 2019 11:49

Skellefteå AIK har inlett med veckans första isträning. Och det är enkelt att se att laget kommer från en skön seger då det är lite mer leenden än med en förlust i ryggen.

Men det är dessutom väldigt mycket krig på isen. Också en hel del frustration och irritation när det inte går som det ska. Bland annat blir Robin Alvarez förbannad på sig själv när Pudas tar av honom pucken i en två mot två-övning. Alvarez svingar därefter klubban i sargen för att några sekunder senare mottaga några upplyftande ord av kedjekamraten Bud Holloway.

Och det är uppfriskande att se känslor – i båda riktningarna. Det är dessutom, som vi vet, krig om platserna nu. Senast var Albin Eriksson utanför laget och innan det var det Albin Lundin.

AIK la även en hel del fokus på tekningar under träningen. I en övning pratade femmorna ihop sig om offensiva varianter efter en vunnen tekning samtidigt som försvarande lag, när de vunnit teken, försökte hitta ett sätt att spela sig ut ur zonen och förbi pressen.

Junorbackarna Adam Wilsby och Hannes Lindström tränade med A-laget. Båda imponerar genom att ta för sig. Wilsby är en spännande back med bra fart under rören och som ser ut att hela tiden ta snabba beslut.

På backsidan i AIK saknas Fredrik Lindgren och offensivt Jimmie Ericsson. Duon som nästan är 80 år tillsammans. Vad som gäller där återstår att se. Som vi vet är det ju tre dagar till nästa match (Växjö hemma) så det kan mycket väl handla om alternativ träning för rutinerade duon.

Dagens AIK:

Målvakter: Armalis, Lindvall

Svarta:

Djuse, Pudas – A Eriksson, Möller, J Lindström

Alm, Granberg – Lundin, Olimb, Aaltonen, L Lindström

Vita:

Norén, Berglund – Holloway, Pettersson, Alvarez

A Wilsby, H Lindström – Hedberg, Wingerli, Söderlund

Saknas: Lindgren, Ericsson, Berggren

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa