Inga bakslag för AIK:s talang

Förra säsongen blev nästan helt spolierad för stortalangen Jonatan Berggren. Nu gör han sig redo för en förhoppningsvis skadefri resa med Skellefteå AIK.

22 maj 2019 19:09

Han var ett stort utropstecken inför den gångna säsongen. Det efter att han briljerat i J20 med 57 poäng på 36 matcher, blivit draftad som 33:a totalt av Detroit Red Wings och därefter visat framfötterna på försäsongen och i CHL med A-laget.

Men den 6 november var oturen framme. Då åkte Jonatan Berggren på en ryggskada som skulle visa sig hålla honom borta för resten av säsongen.

Därför kan man lite skämtsamt säga att han blir som ett nyförvärv för AIK. Berggren fyller 19 år i juli och förbereder sig just nu för att visa sin kapacitet när säsongen kickar igång i höst.

– Jonte har kört för fullt sedan vi drog igång försäsongen och det ser jättebra ut. Det är fullt fart på honom. Inga bakslag och det är perfekt för både honom och oss, säger tränare Tommy Samuelsson.

AIK har i stort sett en skadefri trupp bortsett Mantas Armalis och Patrik Norén, som missar cirka sex månader på grund av operation.

– Vi har kört fyra veckor nu med fullt ös och det känns oerhört positivt att vi haft i stort sett full trupp redan från start. Det har gjort att gruppen svetsats samman snabbt, säger Samuelsson, som senaste veckan fått bekanta sig med sin nye kollega Stefan Hedlund:

– Det känns väldigt bra i ledarstaben och vi har lagt ner ett gediget jobb senaste dagarna för att lära känna varandra och så småningom hitta rätt i våra roller och hur vi vill arbeta. Hedlund åkte tillbaka till Schweiz igår (läs; måndag) för att hämta hem familjen men återkommer redan på fredag. Men som sagt, allt känns väldigt positivt och detta kommer bli riktigt bra.

FAKTA

Jonatan Berggren

Född: 2000–07-16.

Från: Uppsala.

Position: Forward/center.

Säsonger i AIK: Tre i juniorlaget och en i A-laget.

Kontrakt: Till våren 2022.

Aktuell: Tillbaka i full träning efter en tuff ryggskada.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Arvid Marklund

Ämnen du kan följa