Sune Andersson, Skellefteå

Sune Andersson, Skellefteå

Sune Andersson

Sune Andersson

Foto: Privat

Dödsfall2020-08-13 05:00

Onsdagen den 5 augusti somnade vår älskade pappa Sune Andersson in efter en tids sjukdom. Han blev 83 år och bodde sin sista tid på Gula avdelningen på Regnbågens äldreboende.

Han föddes i Skellefteå 1937 och var äldsta barnet till Bengt och Nancy Andersson, några år senare blev han storebror till systrarna Barbro och Birgitta.

Pappa har alltid jobbat med bilar och 1967 startade han en egen bilverkstad, Skellefteå Karosseri och där arbetade han fram till sin pensionering.

Han träffade vår mamma Sigrid på en dans på Folkparken 1960. De gifte sig 1964 och efter några år fick de två döttrar, Malin och Anna. 1976 tog han och mamma över föräldrahemmet på Älvsbacka där han även hade sin bilverkstad.

Pappa var väldigt händig och han har alltid kunnat laga och fixa det mesta. Bland annat byggde han en egen motorbåt som vi hade i stugan i Burvik där han tyckte om att vara på somrarna. Han och mamma har levt ett aktivt liv, de har spelat golf, åkt slalom och gått på dagliga promenader. De tyckte om att umgås med släkt och vänner och de reste mycket och gärna. Pappa var väldigt lösningsorienterad och tyckte om att hjälpa till. Han har alltid ställt upp och aldrig tyckt att något varit besvärligt eller betungande.

Barnbarnen Hampus, Oliver, Kalle och Molly låg honom varmt om hjärtat och han har följt deras uppväxt på nära håll. Han har alltid tyckt om att se när barnbarnen haft uppvisningar i skolan, idrottat eller liknande. Pappa har stått för trygghet och han har alltid funnits där för oss alla, både barn och barnbarn.

Efter mammas bortgång 2017 blev pappas minne allt sämre och de sista åren har han bott på Gula avdelningen på Regnbågen.  Den sista tiden blev speciell för oss då våra besök inte kunde genomföras på grund av pandemin. Personalen såg till att pappa hade det bra och togs om hand på bästa sätt, vilket vi är så tacksamma för.

Saknaden är stor men alla fina minnen kommer att leva kvar hos oss.

Malin och Anna

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!