Stig Renman Lycksele

Stig Renman.

Stig Renman.

Foto: Privat

Familj2020-06-30 05:00

Stig Renman avled i hemmet den 29 maj, nio dagar efter sin 90 årsdag. 

Stig och hans bror Sture föddes i Skarvsjöby, Stensele där pappa Karl arbetade som kronojägare. När Stig var sex år gammal drabbades hans familjen av stor sorg då mamma Berta avled av tuberkulos. 

Familjen flyttade till Gäddträsk där pappan fått tjänst som kronojägare och där pojkarna fick växa upp nära till släkten. Stig började tidigt att arbeta i skogen och skogsarbete i olika former har varit hans huvudsakliga sysselsättning. På 60-talet arbetade Stig en tid åt Vattenfall med projekteringen av kraftverken i Bastusel och Grytforsen, i Skellefteå älven. Under den tiden träffade han sin blivande fru Ulla-Britt Almberg från Mörttjärn, Malå. Paret gifte sig 1964 och flyttade sen till Lycksele. 

Stig var en mycket snäll och omtänksam person, han hade en stark empati för gamla, sjuka och ensamma och hjälpte många med snöskottning, vedhuggning, bärplockning med mera. Under många år brände han tjärdalar och gräddade kolbullar på Gammplatsen i Lycksele. För allt sitt engagemang blev han vald till Årets Lyckselebo 2000. Tillsammans med sin fru tilldelades han 2016 kommunens ledarstipendium, för sin kursverksamhet för äldre. På hans fritid har älgjakt och dans varit stora intressen. Som medlemmar i Lycksele folkdanslag har många trevliga resor och uppträdanden gjorts, bland annat gjordes en resa till USA och Kanada.

Med tacksamhet för alla år vi fick.

Hustrun Ulla-Britt

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!