Leanne Engman Jonsson, Bureå

Leanne Engman Jonsson, Bureå

Leanne Engman Jonsson

Leanne Engman Jonsson

Foto: Privat

Familj2020-08-01 05:00

Vår älskade Leanne Engman Jonsson har lämnat oss i en ålder av 85 år. Vi som närmast sörjer henne är maken Harry, barnen Anita, Per, Greger och Anna med familjer, släkt och många vänner.

Leanne föddes och växte upp i Bureå. Hon hade en lycklig barndom tillsammans med sina två systrar Siv och Ulla, som hon hade en nära och fin relation med hela livet. Efter avklarad realexamen började Leanne arbeta på Lantmännen. Hon utbildade sig därefter till läkarsekreterare och arbetade hela sitt yrkesliv med administration inom Västerbottens läns landsting, bland annat på Skellefteå Lasarett.

När Leanne var i 20 års åldern träffade hon Stig som hon gifte sig med och de fick tillsammans barnen Anita och Per. I början på 70-talet gick paret skilda vägar. Efter några år träffades Leanne och Harry på Skellefteå Folkets Park. De blev ett par och tillsammans med Harrys barn Greger och Anna bodde hela familjen i Bureå. Leanne och Harry hade ett mycket lyckligt äktenskap och de delade många gemensamma intressen. De tyckte om att dansa, semestra med husvagn, åka på utlandsresor och umgås med släkt och vänner.

Mamma tyckte om att handarbeta, sjunga i kör och hon var väldigt mån om sin fina trädgård där hon bland annat odlade rosor. Hon var även duktig på att laga mat och baka, vi minns allihop hennes fantastiskt goda kroppkakor.

Vår mamma var en härlig person med mycket humor och ett glatt humör. Hon var godhjärtad, spred värme och glädje till alla människor i sin närhet och de personer hon mötte. Vi minns henne även som kompetent och redig och som en person som många vände sig till för råd och stöd. Hon var omtänksam och månade mycket om andra såsom hennes egna föräldrar, oss barn, barnbarn, släkt och vänner.

Vi saknar alla hennes humor och levnadsglädje och är tacksamma för alla fina minnen.

Barnen Anita, Per, Greger och Anna med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!