Karl-Johan Sjöström, Ånäset

Karl-Johan Sjöström, Skellefteå

Karl-Johan Sjöström

Karl-Johan Sjöström

Foto: Privat

Familj2020-08-08 05:00

-Han var väldens snällaste och finaste människa, sa Estrid efter att hennes älskade Karl-Johan hade gått bort på morgonen den 31 juli. Stilla och lugnt somnade han in i sitt hem med Estrid vid sin sida.

Karl-Johan Sjöström växte upp i Grimsmark med sin bror Sture. På gården fanns ett jordbruk samt en lanthandel med postservice. Under ungdomstiden träffade han sin Estrid från grannbyn Gunsmark. De var med i en ungdomsgrupp som åkte runt och sjöng i många bönhus.

1953 gifte de sig och samtidigt tog de över jordbruket och lanthandeln. Tillsammans fick de barnen Anders och Elisabeth.

När Anders tog över jordbruket 1979 byggde de en villa i Ånäset. Karl-Johan fick då tjänst som kyrkvaktmästare i Nysätra kyrka, där han jobbade fram till sin pension.

Ett av Karl-Johans intressen var att resa, utomlands eller med husvagnen. Han och Estrid inspirerades av nya upplevelser men kunde även njuta av ledighet och avkoppling. Många timmar tillbringades också i trädgården som de skötte tillsammans. Med sin blomsterprakt blev den till stor glädje för alla som kom dit.

Vintern 2019 flyttade Karl-Johan och Estrid till en lägenhet i Skelleftehamn där de bodde fram tills denna sommar, då de flyttade till Trivseln i Ursviken.

Under alla år har de stöttat varandra i vått och torrt ända in i det sista. De har fått arbeta tillsammans både på gården och i församlingsarbetet. Karl-Johan njöt av livet och humorn fanns med in till slutet.

Vi saknar dig vår älskade Karl-Johan och du var verkligen världens snällaste människa.

Estrid, Anders, Elisabeth med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!