Gunhild Arvidsson, Skellefteå

Gunhild Arvidsson

Gunhild Arvidsson

Foto: privat

Familj2020-07-03 05:00

Torsdagen den 25 juni somnade Gunhild Arvidsson in i sitt sista hem på Klockarhöjden. Mamma föddes i Malå för 92 år sedan som skomakarparet Ruben och Astrid Hällstens förstfödda barn. Som äldst av fyra syskon fick hon tidigt lära sig att ta ett stort ansvar. 

Cykeläventyret till Umeå i tonåren var ett tidigt tecken på den nyfikenhet som skulle leda till ett omväxlade livsäventyr. Ett äventyr som tog ordentlig fart när en reslig nyutexaminerad lärare dök upp i ungdomsgänget. Det dröjde inte länge innan Gunhild gifte sig med sin Gustaf. Under fem intensiva år från 1949 till 1954 såg barnen Per, Britta, Olle och Erik dagens ljus samtidigt som bostadsorterna växlade från Malå till Gustafs hemby Lauker och vidare till Idre i Dalarna. 

1958 gick flytten till Skellefteå. I början på 60-talet föddes Nils och några år senare Stina. Förutom utmaningen att hålla ordning i hemmet och skapa trygghet för alla sina barn fanns det alltid utrymme för äventyr med vänner och barn. Allt från helgutflykter till skidäventyr i fjällen och tältsemestrar i Europa. 

1973 köpte familjen ett hemman på Södra Svedjan i Storkågeträsk. Gunhild blev lika engagerad i jordbruket som i byalivet och den kristna gemenskapen. Mamma tyckte även om att skapa, hon skrev dikter, målade och vävde. 

1993 gick Gustaf plötsligt bort. Vi är tacksamma att mamma hittade styrkan att leva vidare i sin centrala roll både för oss barn, barnbarn och för alla sina vänner. 

Gunhild tyckte om att resa. Genom åren blev det många äventyr med både väninnor, Gustaf och deras gemensamma vänner. På alla platser knöt hon många livslånga vänskapsband. Som aktivt kristen var hon mycket engagerad i både församlingslivet och i sina medmänniskor. 

Med värme kommer vi alltid att minnas alla de stunder som vi tog för givna. Alla de helger och vardagar vi fick känna oss så självklart välkomna. 

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!