Eskil Lindmark, Lappvattnet

Eskil Lindmark, Lappvattnet

Eskil Lindmark

Eskil Lindmark

Foto: Privat

Familj2020-08-01 05:00

Den 21 juli en vacker högsommar kväll, somnade vår älskade pappa Eskil Lindmark in.

Han fick tryggt lämna jordelivet i sitt hem i Lappvattnet. På samma gård där han 87 år tidigare föddes.

Pappa var nummer fyra i en barnaskara på sex.

Vid 23 års ålder tog han över hemmanet, då hans far gick bort alltför tidigt. Efter en tid inom handel bytte Eskil yrkesbana till skogen och utbildade sig till skogstekniker. Han fick sedan anställning åt Skogsvårdsstyrelsen där han bland annat hade tjänst som distriktschef i Burträsk.

1960 träffade pappa vår mamma Ethel Pettersson från Bergnäs, Hjoggböle och de fick tillsammans oss fyra syskon.

Skogen var inte bara ett yrke för pappa utan även hans stora intresse på fritiden. Det finns nog inte ett träd på hemmanet som han inte sett och sörjt för. Han påpekade ofta att vi skulle titta på toppskotten för att se den goda tillväxten skogen hade.

Andra intressen var dans, resor, idrott, PRO och dess aktiviteter samt byns historia och framtida utveckling. Pappa ägnade också mycket tid till släktforskning och lämnade efter sig en skatt med text och bilder som vi ska vårda ömt.

Men allra viktigast var familjen och han gladdes så åt sina barnbarn. Pappa hade en stor portion humor, var omtänksam och hade ett positivt förhållningssätt. Han stöttade alltid oss barn i de val vi gjorde här i livet.

Vi är så tacksamma att pappa fick en fin pensionärs tid där han har kunnat resa, jobba i sin älskade skog och tillbringa mycket tid med oss barn och barnbarn.

Nu får pappa vila. Tomrummet och saknaden är så stor, men glädjen över minnena och att har han funnits är så mycket större.

För alltid i våra hjärtan.

Familjen genom Jenny

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!