Ejvor Englund, Lövånger

Ejvor Englund, Lövånger

Dödsfall2020-05-30 05:00

Tidigt på morgonen den 22 maj somnade Ejvor in, en solig vacker morgon, en sån morgon som hon älskade.

Hon föddes och växte upp i Noret mellan storasyster Gerd och lillasyster Helen. En av lekarna som lektes i bagarstugan var familjeleken där lillasyster alltid lades i säng och skulle sova resten av lektiden. En annan var skolleken där storasyster var sträng fröken vilket ju inte riktigt gillades av Ejvor som var något rebellisk. Kusinerna Annakarin och Marlene i Grimsmark var ofta inblandade i lekarna. Till Grimsmark fanns en trafiksäker genväg över skog och utskiften som oftast användes, över Lamora som man sa.

Tidigt fick Englundsbarnen hjälpa till i jordbruket och gårdens skötsel. Ett arbete som Ejvor tyckte om var att köra hövändare, som hon fortsatte med även sen hon flyttat hemifrån och skaffat familj, gärna med hörlurar med musik och i oroväckande hastighet.

Hon gick ekonomisk utbildning med inriktning på handel på Anderstorpskolan. Under skoltiden började hon arbeta på Åströms kiosk i Lövånger, fortsatte med restaurangjobb och Korv-Ivars kiosk. När flytten gick tillbaka till Lövånger började hon på Nordbröd i Hökmark. Medelåldern på bageriet sjönk drastiskt när hon började där. Paul Hall och Ejvor hade många duster genom åren men hade ändå ett stort tycke för varann.

1977 träffade hon Östen som efter många om och men hittade ut till Noret. Efter att ha bott i Skellefteå och Myckle hittade de ett hus i Selet som de renoverade och byggde ut 1983. Där fick de pojkarna Mikael och Jim.

1988 började hon på OK i Ånäset där hon arbetade resten av sitt liv, först som säljare, sedan 1996 som stationschef. Hon blev med tiden nästan synonym med OK. Hon hade ständig telefonjour om problem uppstod.

När hon 2016 fick det fruktade beskedet om cancer gav hon aldrig upp utan menade att vi ska leva livet ända tills vi dör, vilket hon gjorde. Barnbarnen Hugo och Ruben fick all uppmärksamhet de hade önskningar om och de förgyllde hennes liv ända till slutet.

Hon älskade trädgård, blommor och natur och hann göra flera saker på sin Bucket-list, bland annat klättra upp på Ryfjället i Tärna, vinterbada i isvak och gå Pilgrimsleden i Spanien.

Hon var navet i många sociala sammanhang och kommer att saknas oändligt men lämnar ett kärleksfullt minne.

Östen och barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!