Dödsfall, Ulla Lindholm

Ulla Lindholm, Skellefteå

 Ulla Lindholm

Ulla Lindholm

Foto: Privat

Dödsfall2021-04-17 05:00

På Dammens äldreboende avled torsdagen den 8 april Ulla Lindholm, 86 år. Hon växte upp tillsammans med sin syster Gunnel i ett småbrukarhem i Västra Hjoggböle, dotter till Oskar och Ann-Charlott Andersson. Till de omgivningarna i och runt Hjoggböle, ibland djur, natur, skog, äng och vatten återkom hon gärna under hela sitt liv.

Efter realskola i Bureå utbildade hon sig till lärare i Lycksele, och redan som 19-åring började hon sin yrkesbana i små byar i Västerbottens inland; bland annat i Borgsjöbyn, Åsele, och Granberg i Jörn. När Alhemsskolan i Skellefteå startades upp under andra hälften av 60-talet var hon med från första början. Där förblev hon som omtyckt lärarinna under återstoden av sitt yrkesverksamma liv, boendes ett stenkast från skolan i sitt radhus på Alhem. Läraryrket passade henne, hon trivdes att jobba med barn och hade upp till hög ålder en förbluffande förmåga att komma ihåg sina elevers namn.

1958 gifte hon sig med Rolf Lindholm från Östra Hjoggböle, och 1964 fick de sonen Björn. Makarna gick sedan skilda vägar 1983. Under 90-talet kom barnbarnen Jonathan och Hanna, och i rollen som farmor engagerade hon sig djupt. Att tillbringa tid med dem var alltid förenat med stor glädje.

Mamma var en person som lämnar glada och ljusa minnen efter sig. Alltid nära till skratt, nyfiken på att träffa nya människor, besöka nya platser. Nyfiken på livet. Nu är det över, och vi saknar henne väldigt mycket. Vila i frid, vår älskade mamma.

Björn

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!