Dödsfall, Sven-Olof Hedberg

Sven-Olof Hedberg, Skellefteå

Sven-Olof Hedberg, Skellefteå

Sven-Olof Hedberg, Skellefteå

Foto: Privat

Dödsfall2021-04-17 05:00

Sven-Olof Hedberg somnade in söndagen den 11 april, 88 år gammal. 

Han föddes på Morön, son till Hugo och Mimmi, i en syskonskara på fem barn. Han blev den siste av syskonen som gick bort. 

Han hade redan i tonåren ögonen på Britt-Marie Nygren från Klemensnäs. De blev också ett par efter en dansafton i Ursviken. Den 3 augusti 1957 gifte sig paret i S:t Olovs kyrka. De blev sedan trogna varann hela livet. 

På 1960-talet byggde de en sommarstuga i Gärdsmark som de hade som sitt paradis i nära 50 år. Paret köpte i början av 1970-talet ett nybyggt radhus i Sjungande Dalen, en plats som Sven-Olof sedan behöll i livet ut. Hans älskade Britt-Marie gick bort julafton 2012. Paret fick aldrig några barn. Hösten 2020 flyttade Sven-Olof till Linagården och där fick han sluta sina dagar. 

Sven-Olof var väldigt social och hade många fritidsintressen, bland annat resor utomlands och till fjällen, deras två långhåriga dvärgtaxar och att umgås med vänner. Alla var välkomna till Hedbergs.  

Sven-Olof arbetade en tid på Alimak men det var hans intresse för fotografering, sport och trav som förde in honom på hans långa yrkesbana, först en tid som typograf och sedan som fotograf. Efter att hans arbetsgivare Nordsvenska Dagbladet lagt ner sin verksamhet vid årsskiftet 1958/1959 blev han efter en kort tid anställd på Norra Västerbotten, numera Norran, och där arbetade han främst som fotograf och fotochef fram till sin pensionering.  

Sven-Olof var snäll, generös och omtänksam. Vi saknar honom. 

Syskonbarnen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!