Dödsfall: Karl-Ingvar Lindgren,Norrlångträsk/Skellefteå

Karl-Ingvar Lindgren, Norrlångträsk/Skellefteå

Karl-Ingvar Lindgren

Karl-Ingvar Lindgren

Foto: Privat

Dödsfall2020-09-05 05:00

Karl-Ingvar Lindgren lämnade oss fredagen 28 augusti efter en tids sjukdom, omgiven av sina närmaste anhöriga. Han blev 78 år gammal.

Karl-Ingvar, ofta kallad Kalle, var yngsta barnet i en syskonskara av fyra till Andreas och Gunhild Lindgren, född och uppvuxen i Norrlångträsk by. Efter sjuårig skolgång började han jobba med skogsarbete och andra praktiska småjobb. Som 20-åring flyttade han ner till Stockholm för att arbeta som byggarbetare och studerade samtidigt till ingenjör på kvällar och helger.

1965 träffade han stockholmsbönan Christina som han sedan levde hela sitt liv med. De gifte sig efter bara något år och tillsammans fick de tre barn och fyra barnbarn, Karl-Ingvars största stoltheter i livet.

Redan tidigt i arbetslivet blev han uppmärksammad för att komma med innovativa lösningar på konstruktioner och efter hand som studierna avklarades avancerade han från byggarbetare till ingenjör. Med tiden kom han att bli efterfrågad i stora byggprojekt runt om i Sverige och flera andra länder i världen. I början av 80-talet flyttade familjen bopålarna till Skellefteå och när barnen flyttat ut blev det gamla barndomshemmet i Norrlångträsk renoverat till permanentbostad för Kalle och Cici. Förutom de stora projekt han jobbade med för bland annat NCC började han också ägna sig åt egna innovativa konstruktioner som krocksäkra belysningsstolpar i rostfritt stål.

På äldre dar tyckte han om att jobba i skogen, kapa ved och ta hand om praktiska saker för både sig själv och andra. Han trivdes med att umgås med familj och vänner, läsa böcker och njuta av en kopp kaffe. Trots alla resor och byggen han deltagit i, var det inget som kunde mäta sig med att vara med sina nära och kära. Förutom många fina minnen och en lång lista med oavslutade projekt, lämnar Karl-Ingvar sitt avtryck i många byggprojekt runt om i världen, från en idrottsanläggning i Saudi-Arabien till de belysningsstolpar som kan beskådas längs E4:an genom centrala Skellefteå.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!