Dödsfall, Göte Holmqvist

Göte Holmqvist, Skellefteå

Göte Holmqvist

Göte Holmqvist

Foto: Privat

Dödsfall2022-01-25 05:00

Tidigt på nyårsdagens morgon avled Göte Holmqvist på Skellefteå lasarett, 94 år gammal.
Han var född och uppväxt i Myckle som nummer tre i Olgas och Knuts barnaskara om nio barn.
Efter militärtjänst och kadettskola i Skövde och Linköping i början av -50 talet, återvände han till Skellefteå. Där var han en tid anställd hos Hedströms Värme.
1962 gifte han sig med Birgit Melander från Medle. De bodde då i Örebro. Efter fyra år flyttade de tillbaka till Skellefteå och han utbildade sig till ingenjör på Balder. Han blev sedan anställd som vvs-ingenjör åt Västerbottens läns landsting i Umeå och sedan inom Skellefteå sjukvårdsdistrikt. Det var stora och omfattande byggnationer och projekteringar under den här tiden och han var kunnig och uppskattad inom sitt yrke.
1968 och -76 föddes barnen.
Göte var mycket idrottsintresserad, särskilt av fotboll och han tyckte mycket om att bygga och renovera. Han var en sann djurvän, särskilt hundar. Det blev många och långa hundpromenader.
Många och långa blev också resorna genom Sverige för att hälsa på släktingar och vänner. Han var en social person som pratade med både kända och okända.
Så småningom utökades familjen med tre fina barnbarn.
2018 såldes huset på Brännan och Birgit och Göte flyttade till Fältjägarvägen.
Han var en kämpe. Trots sviktande hälsa vid många tillfällen, gav han aldrig upp.
Han var vår stora trygghet, omtänksam och snäll och vi unnar honom den ro och vila han förtjänar förvissade om att vår Herre håller sin hand över honom.
Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!