Dödsfall: Erik Degerfeldt,

Erik Degerfeldt

Erik Degerfeldt

Erik Degerfeldt

Foto: Privat

Dödsfall2020-10-30 05:00

12 dagar efter att hans kära hustru insomnat gjorde Erik Degerfeldt detsamma. Han blev 93 år. Erik föddes i Degerbyn och var son till Thorfrid och Hanna Degerfeldt, han fick en lillasyster några år senare.

Direkt efter den 6-åriga folkskolan fick Erik användning för sina förmågor som driftig och envis. Först som cykelreparatör, via tipptillverkning på Lövgrens och Walhbergs och sedan som smed på Brännans smide. 1947 gjorde han en schaktutrusning till en bandtraktor, ett arbete som tog honom vidare till att själv våga investera till en egen bandtraktor och på det sättet starta sitt eget entreprenadföretag. Det blev hans försörjning i 40 år. Erik var också drivande i att starta Norra Västerbottens Gräv och Schakt och Schaktföreningen.

Erik och Elvy gifte sig 1949 och fick två barn Anders och Inger, fyra barnbarn och tio barnbarnsbarn.

Erik var otroligt barnkär vilket han visade barnbarnen speciellt. Under hans ibland forcerade och arbetsamma ytan fanns en otroligt varm och kärleksfull insida som vi alla som var nära fick känna av. Många är milen i bilen för allt han skjutsat och fixat för oss.

Erik hade mycket glädje av fiske och fjällen först många år i Gautosjö och sedan Ballastviken och till sist stugan i Umfors, där vårvinterdagarna tillbringades på fjällisarna. Hans intresse för veteranbilar tog honom på många resor och gav honom många givande bekantskaper. Många har besökt honom på ”verkstan” där han tillbringade mycket tid efter sin pensionering. Föreningar som Motorhistorikerna och MHF har engagerat honom i många år.

Erik var stolt över sin familj och vi av honom. Han var sin egen lyckas smed som tog sig från tomma händer till ett rikt liv han de senaste åren varit mycket tacksam för. Han undrade ofta om allt arbete var värt något och det var det. Vi är så tacksamma för alla förutsättningar han givit oss.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!