Åke Karlsson Skellefteå

Familj2020-07-10 05:00

Vår far Åke Karlsson har somnat in. Han föddes på Morön där han växte upp med föräldrarna Nils och Mildred som mittenbarn i en skara på tre.

Han utbildade sig till ingenjör och jobbade bland annat på Hjalmar E, Alimak och IUC innan han avslutade sin yrkeskarriär som distributionschef på fjärrvärmen, Skellefteå Kraft. Vi har förstått att han var en noggrann, kunnig och uppskattad medarbetare.

I början av 70-talet träffade han sin blivande makan Maritha och tillsammans fick de barnen Anton och Frida. Huset på Morö Backe köptes 1978 och där bodde han fram till sin död. 2007 avled Maritha efter en lång tids sjukdom och Åke blev änkeman. Året efter drabbades han av ett hjärtstopp, men överlevde tack vare en rådig kollega. Han arbetade sig igenom en tuff rehabilitering till ett gott liv. 2010 föddes det första barnet och titeln som bland annat ”moffe” bar han med stolthet. Han mådde aldrig så gott som i barnbarnens sällskap. På senare år fanns även vännen Katrina i hans liv.

Han var akademiskt lagd men också en duktig hantverkare. Många är timmarna som han ägnade åt att både arbeta och njuta i stugan i Sjöbosand, hans smultronställe. Åke hade ett stort sportintresse och hans intresse för djurliv och natur förde familjen ut i naturen när barnen var små. Vi minns honom som en snäll person som alltid ställde upp. Han var lugn, okomplicerad och hade en finurlig humor. Vi är tacksamma för vår tid tillsammans.

I ljust minne bevarad.

Anton och Frida

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!