Skebos satsningar – men det är nog bara en dröm

Skribenten önskar att Skebo hade visioner för Boliden, men tyvärr är det nog bara en dröm.

Skribenten önskar att Skebo hade visioner för Boliden, men tyvärr är det nog bara en dröm.

Foto: Hans Berggren

Insändare2021-05-07 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Äntligen! Skebo lär visst skynda på för ett nytänkande i nyttjandet av bolagets fastigheter i Boliden, bland annat de så kallade dubbelhusen. När Migrationsverkets behov av boende nu minskar och polisens arbete med att lagföra oseriösa hyresgäster resulterar i ökat antal lediga hus/lägenheter, ser Skebo ett gyllene tillfälle att snabbt skapa och återupprätta ett för framtiden attraktivt boende för kommunens väntade nyinflyttning.

Planen ska visst vara att undersöka möjligheten till bland annat nya former av miljövänligt och tidsenligt gemensamhets- och/eller kollektivboende i de spännande trähuskvarteren i Boliden. Här ser man chansen att kunna erbjuda bland annat unga arkitektstudenter möjlighet till att projektera för att ta tillvara och "återvinna" arkitektoniskt spännande byggnader och detta utifrån vår tids behov av nytänk i boende och boendemiljö. 

Trädgårdsstadens idéer för Boliden tror man kan återupprättas genom grönskande och inbjudande innergårdar och man tänker sig även olika idéer för gemensamhetsnyttjande och kanske olika former av generationsboende. Och detta är bara en bråkdel av alla de möjligheter Skebo sägs se för Boliden.

Ja, det blir intressant att höra Skebo själva konkretisera sina planerna för sitt fastighetsinnehav i Boliden. För liknande spännande och offensiva planer för Boliden kan väl inte vara en illusion i dessa tider?

Förväntansfull

Svar direkt

Tack förväntansfull för dina kreativa inspel! Vi håller med dig om att många av miljöerna i Boliden är intressanta. Det är bland annat därför som Stora radhuset har målats om i tidstypiska färger efter ett initiativ från en Bolidenbo. 

Åsa Andersson, vd Skebo