Så väljer du rätt skruvdragare till hemmaprojektet

Byggprojektens högsäsong är här och med rätt skruvdragare går det att spara både tid och bekymmer. Laitis experter tipsar om vad som är värt att tänka på för att göra arbetet roligare och mer hållbart.

Johan Sjöström och Niklas Welam jobbar som säljare på Laitis och har många bra tips när det kommer till att välja rätt verktyg.

Johan Sjöström och Niklas Welam jobbar som säljare på Laitis och har många bra tips när det kommer till att välja rätt verktyg.

Foto:

Native2020-05-13 12:02
Detta är ett annonssamarbete.

Finns planer på en ny altan, en vindskyddande spaljé eller kanske ett utekök i sommar? Hemmafixarens högtid är här och det är läge att inventera bland skruvdragare och andra verktyg för att undvika bekymmer och onödigt krångel när arbetet väl ska dra igång.
– Ibland kan det vara svårt att veta vad man behöver, och googlar man blir man bara ännu mer förvirrad. Kommer du till oss så hjälper vi till att lösa det utifrån vad det är du vill göra, säger Johan Sjöström, butikssäljare på Laitis i Umeå.

Han och kollegan Niklas Welam, innesäljare mot industri, har god kunskap om elhandverktyg och delar gärna med sig.
Något de är överens om är att det är bra att satsa på en maskin av god kvalitet, vilken har en längre livslängd och därför blir mer prisvärd.
– Om du sedan vill bygga ut din maskinpark så blir det billigare om du håller dig till samma märke. Då går ditt 18 voltsbatteri att använda till dess andra 18 voltsmaskiner, säger Niklas Welam.

Det är batterierna som brukar kosta mest och därför är det ekonomiskt att de just fungerar till olika maskiner. De märken som Laitis säljer har dessutom snabbladdare och batterier med lång driftstid.

undefined
Johan Sjöström och Niklas Welam menar att det är klokt att satsa på ett visst märke där samma batteri fungerar för olika maskiner. På så sätt kan du hålla nere kostnaderna när du köper elhandverktyg.


Experternas tips – här är paketet du behöver för att komma igång

Johan Sjöström och Niklas Welam tipsar om att det kan vara bra att börja med ett startpaket där en skruvdragare, en slagskruvdragare och två batterier ingår.
– Då klarar du dig väldigt långt och ni kan också vara två som jobbar samtidigt, säger Niklas Welam.

Många genar när det kommer till hörselkåpor och skyddsglasögon, men Johan Sjöström och hans kollegor hjälper gärna till att guida sina kunder rätt även där. Johan Sjöström menar att det inte bara handlar om själva maskinen, utan att också lära sig hur man kan undvika skador.
– Som exempel så är fördelen med en slagskruvdragare att du skonar handleden eftersom den inte vrids med av maskinen när du drar in en skruv. Och ska du skruva en jättestor trall kan det vara bra att ha en maskin som inte vibrerar så mycket. Det är viktigt att spara på kroppen på de sätt man kan, för till den finns inga reservdelar, säger Johan Sjöström.

Laitis utbud av elhandverktyg används av såväl proffs som hemmafixare och med olika prisklasser och ett gediget utbud finns allt som behövs till sommarens projekt, förutom själva byggmaterialet.
När det kommer till att utveckla sin maskinpark brukar nästa steg, efter skruvdragare och slagskruvdragare, vara att köpa en så kallad multimaskin.
– Snickare använder dem hela tiden och de är oersättliga när det handlar om att såga nära väggar eller på ställen där du inte kommer åt med en cirkelsåg till exempel. När man börjat använda den förstår man verkligen hur bra den är, säger Niklas Welam.
Behövs sedan en lövblås, grästimmer, högtalare, pump, spikpistol, sticksåg eller vad de må vara så är utbudet väldigt stort. Milwaukee, ett av de varumärken som Laitis säljer, har exempelvis över 150 maskiner att välja på.  
– Vi hjälper till att kolla vilket märke som har de maskiner kunden kan tänka sig behöva, säger Johan Sjöström.

undefined

TIPS: 

• Satsa på elhandverktyg av bra kvalitet. En sådan maskin håller länge och blir därför billigare i längden. De har också bättre precision, batteritid och skyddsmekanismer och behöver inte vara jättemycket dyrare i inköp än andra alternativ.
• Håll dig till samma märke när du köper elhandverktyg. Går de på samma volt så kan du använda samma batteri till alla.
• Använd rätt typ av bits till rätt skruvdragare. Slagskruvdragare behöver anpassade bits, annars slås de sönder.
• Hörselkåpor och skyddsglasögon är viktigt. Det finns också vibrationsdämpande handskar som tar upp vibrationer från verktygen och skonar dina händer.

JOHAN OCH NIKLAS BONUSTIPS:
”Det många inte vet är att det går att låsa fast själva borren eller bitsen i skruvdragaren för ett stadigare och säkrare arbete. När du dragit åt chucken så att borren sitter på plats backar du den sedan för hand tills du hör ett litet klick. Då har du låst den vilket hindrar borren från att snurra i sitt fäste.”

Läs mer om Laitis elhandverktyg på Laitis hemsida.

! Detta är en native-annons som är köpt av ett företag.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Norran.