Småbyar behöver ha fler soptunnor som inte förstörs

Småbyarna behöver fler soptunnor menar insändarskribenten.

Småbyarna behöver fler soptunnor menar insändarskribenten.

Foto: Ingvar karmhed

Insändare2020-07-01 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hemma i Drängsmark är vi några som tycker att det är tråkigt att folk förstör rampen, andra saker och skräpar ner. 

För att det är inte så trevligt att vara där när det är skräp överallt och allt är förstört. Vi tycker att vi behöver fler soptunnor i hela Drängsmark och i andra småbyar. För just nu finns det bara en soptunna vid rampen, men någon eller några har sparkat sönder den.

Sedan vi vill ha fler bord och bänkar vid rampen. Det finns en bänk vid rampen men några har gjort sönder den också. Vi funderar på om man skulle kunna skruva fast dem eller göra betongbänkar. Därför att när folk cyklar på rampen så kan den gå sönder och det är därför vi borde bygga en cykelbana bredvid rampen. En cykelbana är en väg som oftast är gjord av grus och jord som har många “gupp” och hopp och banan går runt i en cirkel. Det finns en sådan cykelbana i Byske.

Jag och min mamma har planerat in ett möte vid rampen en torsdag och det vi skulle behöva göra är: Planera när vi ska städa, fundera när och hur vi ska laga rampen. Sedan ska vi försöka få in fler soptunnor och bestämma när och hur vi ska bygga en cykelbana och försöka göra så att ingen förstör.

För att ingen ska förstöra rampen så kan vi göra skyltar och ge böter om man förstör med mening.

Person i Drängsmark