Ingen publik på knattefotbollen — hur går tankarna där?

Man borde få se sina barns fotbollsmatcher menar insändarskribenten.

Man borde få se sina barns fotbollsmatcher menar insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-07-06 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Självklart måste man dra gränser för att begränsa Covid-19, men det känns otroligt märkligt att knatte- och ungdomsmatcher inom fotbollen inte får ha någon publik alls utomhus. Medan barn, ungdomar och vuxna får befinna sig samtidigt på andra mindre områden än en fotbollsplan.  

Utebad är ett sådant exempel, där får det vara upp till 500 personer under en dag och det är en mindre yta än en fotbollsplan. Ett annat exempel är stormarknader och handelsområden, där får alla människor i alla åldrar trängs under en fredagseftermiddag och inga begränsningar verkar finns där. 

Grundskolan är ett annat exempel, en stor skola får vara igång där elever trängs och möts i korridorerna och klassrummen. Men det trängs också i skolmatsalarna där det finns begränsade möjligheter till distansering och även begränsade tvättmöjligheter innan lunch. 

Men på barnfotbollen där det finns stora planer utomhus och det är enstaka föräldrar som skjutsar och vill visa sitt barn intresse för dennes aktivitet, där får man inte vara. Även fastän man är utspridda runt planen med fem till tjugofem meters avstånd. Om detta är den framtid vi kommer att fortsätta ha och vänja oss vid, med Covid-19 eller liknande sjukdomar —då hoppas jag, i alla fall enligt mig att dessa märkliga gränsdragningar ses över.

Fotbollsförälder