Funderingar inför en flytt till Skellefteå

Skellefteå.

Skellefteå.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2020-05-25 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Om jag hade funderingar på att flytta till Skellefteå, skulle jag först ta reda på hur förhållandena är inom sjukvård samt barn- och äldreomsorg. Mina gamla föräldrar kanske har behov av hemtjänst, eller bor på ett boende. Jag kanske själv jobbar inom något av dessa områden och har mina barn på förskola. 

Hur är arbetsmiljön inom skola, vård och omsorg? Vilka enheter finns på Skellefteå lasarett? Finns det nog med personal för att ge de anställda ett bra schema? Finns snabb hjälp att få om jag mår psykiskt dåligt? Hinner personalen på förskolan ta rast på dagarna? 

Just nu är sjukvården ansträngd, men det var illa redan innan coronakrisen. När min vardag fungerar och känns lugn och trygg börjar jag fundera på fritid och nöjen – vilket då kommer att generera pengar till övriga näringslivet. Det viktiga är att människor vill flytta till Skellefteå med närliggande områden och betala skatt här. 

Rekordmånga har sökt till sjuksköterskeprogrammet. Det är mycket positivt. Passa på att förbättra arbetssituationen för de fantastiska människorna som väljer att jobba inom dessa områden.

Ann-Britt