Coronapandemin är inte över — var inte så naiva

Coronapandemin är inte över menar insändarskribenten.

Coronapandemin är inte över menar insändarskribenten.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2020-07-01 18:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad hände med det sunda förnuftet?

Hoppas verkligen inte det är sant att en majoritet av denna stad är så naiva och tror att Covid-19 pandemin är över. Den kanske har bromsats in här i Skellefteå för tillfället, men som majoriteten beter sig ute i butiker med mera så kommer det garanterat bli en ökning av fallen igen.

Man läser och ser saker som inte borde existera som till exempel full trängsel på systemet. Sedan såg jag när jag körde förbi att folk trängs på serveringar igen. Sen vad är det man inte förstår med meningen ”besöksförbud”, på till exempel sjukhus och äldreboenden? Skrämmande hur en del inte verkar tänka. Jag kan väl erkänna att jag själv inte trodde att detta skulle påverka mig eller min omgivning eller att detta inte skulle vara farligare än en säsongsinfluensa.

Men jag har vänt i mina egna tankar och tänker inte riskera mina nära och kära. Så ni som tror att detta är över fundera en gång till. För att Covid-19 pandemin är och kommer att förbli en del av världen och ja även Skellefteå räknas in dit, länge till. Så detta sker och händer i Skellefteå och om folk slappnar av riskerar vi att få stämpeln som smittohärda av andra städer och länder. Ingen nämnd och ingen kränkt hoppas jag, kände bara att jag var tvungen att få ut detta så att folk kanske börjar tänka om.

Håll er friska därute och jag vet att sommarvärmen lockar men det kanske är värt att offra lite mer för en sommar för allas bästa. För det kommer säkert att bli fler varma somrar i framtiden.

Thomas