Bidragsfusk — våra riksdagsvalda då?

De krafttag som Moderaterna efterlyser ska gälla i alla samhällskikt menar insändarskribenten

De krafttag som Moderaterna efterlyser ska gälla i alla samhällskikt menar insändarskribenten

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-07-31 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Moderater från hela landet ger sig gärna in i debatten om bidragsfusk bland samhällets bottenskikt, inga motåtgärder, inga straff och ingen övervakning är för kraftfull när det gäller att stävja denna brottslighet. 

Nu senast diskuterad i en debattartikel i Expressen som handlar om personer som i kriminellt syfte är folkbokförda på fel adress. Och just den infallsvinkeln är rätt intressant. Hur var det nu med våra folkvalda riksdagsmän? En ytlig granskning visade att våra folkvalda fuskade friskt med just folkbokföringen och att personer från Moderaterna, men även andra partier, fuskade med riksdagens bidrag genom att ljuga och fiffla med sina bostadsuppgifter. Ingen där blev åtalad eller fälld för bidragsbrott så vitt jag vet, jag har heller inget minne av att ordet kriminell användes för att beskriva dessa fuskare.

Jag tycker att fiffel och fusk ska stävjas på alla nivåer, men vi kan inte ha flera standarder. De krafttag och den övervakning som Moderaterna efterlyser ska naturligtvis gälla i alla samhällsskikt.
Ulf Larsson, Skellefteå