Socialdemokraternas vinst är Sveriges förlust

Den socialdemokratiska migrationspolitiken saknar insikt om vilka åtgärder som krävs för att läka ett sargat samhälle.

Sverigedemokraterna vill minimera lockelsen i att söka sig till Sverige.

Sverigedemokraterna vill minimera lockelsen i att söka sig till Sverige.

Foto: Marcus Ericsson/TT

Replik2020-11-02 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på Rikard Larssons, S (riksdagsledamot) och Isak Froms, S (riksdagsledamot) debattartikel ”Sverige måste klara av integrationen”, publicerad i Norran och på norran.se tisdagen den 27 oktober 2020.

Vad som av Rikard Larsson och Isak From utropas till en seger för den socialdemokratiska migrationspolitiken är samtidigt en förlust för Sverige.

Bristen på insikt om vilka åtgärder som krävs för att läka ett sargat svenskt samhälle är uppenbar.

De integrationsproblem som splittrar landet har byggts upp under tiotals år av både moderatledda och socialdemokratiska regeringar. Även om erforderliga beslut skulle tas i dag, kommer det ta tid att rätta till vad de ställt till med.

Svenska medborgare måste få mer trygghet och välfärd, inte mindre. Vi måste minimera lockelsen i att söka sig till ett Sverige som redan är överfullt, och minska Sveriges attraktionskraft hos människosmugglare och lycksökare till noll.

Minskade möjligheter till anhöriginvandring, kraftigt skärpta försörjningskrav för alla anhöriga, krav på obligatoriska privata sjukförsäkringar, kvalificering till välfärden. Men även att principen om att söka asyl i första säkra land ska gälla.

Inget av detta finns dock med i det rödgröna förslag som S och MP skickat ut på remiss.

Trots att svenska folket i alla undersökningar tydligt ger besked om att den asylrelaterade invandringen måste minska, så väljer S att gå motsatt väg.

När Migrationskommitténs förslag lämnades till regeringen upplyste migrationsminister Morgan Johansson (S) oss medborgare om att han är nöjd med dagens nivåer på över 20 000 asylsökande per år.

Med de rödgröna uppluckringar som gjort sedan dess kommer volymerna att öka snarare än minska.

Den seger Socialdemokraterna nu på förhand utropar innebär att fler utan skyddsskäl ska få stanna, sjukdom ska kunna vara asylskäl och undantagen från försörjningskraven påminner om en schweizerost. Det är definitionen av en pyrrhusseger.

Fagra ord räcker inte längre, nu krävs handling och mod.

Sverigedemokraterna har aldrig varit naiva, och vi såg detta komma. Därför vet vi också vad som krävs för en långsiktigt hållbar och permanent migrationspolitik. Det finns tyvärr inte i den rödgröna regeringens förslag.