Skellefteå förändras – allt blir bara sämre och sämre

Skellefteå växer, men stan blir bara sämre menar skribenten.

Skellefteå växer, men stan blir bara sämre menar skribenten.

Foto: Lars Eriksson

Insändare2021-04-14 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Skellefteå är en stad som växer, men som samtidigt håller på att dra in på väldigt mycket service – allt blir bara sämre och sämre. Nu senast när kommunen inte längre hämtar grovsopor i centralorten med omnejd utan bara i ytterområdena, att man har tagit bort hundlatriner, har dåligt med papperskorgar med mera. Jag tror att Skellefteå skulle komma högt upp på en lista som rangordnade skräpiga städer. Miljöstationer försvinner så man får köra långt om man vill vara miljövänlig. 

Sedan allt detta om Sara Kulturhus, jag tycker att Västerbottensteatern ska ta sig en funderare på att flytta till Umeå – för i Skellefteå tas det inte längre någon hänsyn till varken kultur eller annat. Det sägs att kulturhuset ska bli ett hus för alla, men det återstår nog att se. Nu verkar det som att kommunens enda ambition är att bygga på minsta möjliga yta i centrum.

Det håller på att se för hemskt ut här om man jämför med andra städer. Finns inte tillstymmelse till att göra detta till en trivsam och lugn stad. Politikerna i denna kommun verkar inte intresserade av att lyssna till sina medborgare. Titta till exempel på Luleå och Piteå, där känns det trivsamt att promenera genom stan.

Besviken