Majspåsarna togs bort – men papperspåsarna var slut

Kommunen har alltså fattat beslut om att byta ut majspåsarna till papperspåsar för vårt matavfall. Det är länge sedan vi fick information om att denna övergång skulle ske den 1 oktober.

Skellefteå 27 oktober 2020 19:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Veckan efter övergången besökte jag Stadshuset för att införskaffa mig en bunt påsar. Döm om min förvåning då de var slut. Jag besökte kundtjänst ytterligare en gång, ungefär en och en halv vecka senare, i hopp om att få tag i påsarna. Tji fick jag, lådan gapade tom.

Nåja, jag vet att man får använda majspåsarna som man har hemma tills de tar slut, men vad ska jag sedan göra med mitt matavfall? Jag frågade även i kundtjänst om jag kunde använda samma hållare till papperspåsen som jag haft till majspåsen, det kunde de inte svara på. Jag vet att jag kan göra det, men borde inte kundtjänst kunna lämna den informationen?

Catharina Eriksson

Svar direkt

Åtgången har varit betydligt större än vad vi på Skellefteå kommun förväntat oss. Vi får ta på oss att vi varit för otydliga med att man fortsatt kan använda majsstärkelsepåsarna så länge de finns kvar. Många har uppfattat det som att man från 1 oktober måste ha bytt till papperspåse vilket gjort att åtgången i första läget blev mycket större än vi kalkylerat. Många har också hämtat mer än en förpackning åt gången till hushållet. En förpackning innehåller 80 påsar och beräknas räcka i genomsnitt ett halvår.

På våra återvinningscentraler och i ett antal butiker finns papperspåsar att hämta. Tyvärr tog de slut på kundtjänst och de största butikerna innan vi fick ny leverans. Så vi kan med andra ord bara beklaga och be om ursäkt. Större leverans är på ingång och kundtjänst har fått påfyllning av papperspåsar. I skrivande stund finns även behållare att hämta både på kundtjänst och på våra återvinningscentraler.

Från kundtjänsts sida har vi konsekvent försökt ge information om att det är den luftade behållaren som ska användas. Tyvärr tog de slut den 1 oktober och informationen som vi då gav kunderna är att vi väntar på ny leverans. Vi beklagar om du upplever att kundtjänst inte gett dig svar på dina frågor.

Agneta Lantto-Forsgren, verksamhetschef avfall, Skellefteå kommun

Peter Ekehult, sektionschef kundtjänst, Skellefteå kommun


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Varför slänger kommunen kontorsmöbler?

Politik: ”Skatten fick precis den effekt som förhoppningsvis alla utom finansministern hoppats på”

Insändare

Skellefteå kommun – vad är påsen gjord av?

Insändare

Skatt på plastkassar – obegripligt

Insändare

Inte klokt – man tar bort bröd som inte är dåligt

Visa fler