Det finns ingen större anledning att vara missnöjd

Socialdemokraterna lokalt har genom dialoger med Trafikverket och regeringen skapat förutsättningar för investeringen.

Replik 12 november 2021 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik på Andreas Löwenhööks (M), oppositionsråd, Carina Sundboms, gruppledare för Centerpartiet, Christina Soldans, gruppledare för Liberalerna, och Per Boströms, gruppledare för Kristdemokraterna, debattartikel ”Ett politiskt misslyckande för Socialdemokraterna”, publicerad i Norran och på norran.se måndagen den 8 november 2021.

Företrädare för Alliansen i Skellefteå skriver på debattplats i Norran (8/11 2021) att de är missnöjda i E4-frågan.

De är missnöjda när inget besked kommer. Men medan vi hade borgerlig regering fick de inget som helst gehör för kraven på en ny E4-dragning. De har rätt att vara missnöjda med den insatsen.

De är också missnöjda när Socialdemokraterna bygger Karlgårdsbron.

En ny bro i Skellefteå är en del i förutsättningarna för att lösa trafikproblemen i centrum. För att Trafikverket ska flytta E4:an måste vi även ha en lösning för den lokala trafiken.

Ingen Karlsgårdsbro – ingen flytt av E4.

Eller ska vi säga att Alliansen är nöjda med att vi bygger bron. För man kan både äta kakan och ha den kvar. Man får en helt nödvändig lösning på innerstadstrafiken. Samtidigt blir det möjligt att utmåla Socialdemokraterna som odemokratiska och felfokuserade.

Alliansen slår sig för bröstet. Man berömmer sina handlingar. Man har drivit frågan. Hur då?

Lagt förslag i kommunfullmäktige? Där finns inte makten över E4-flytten. Den ligger hos Trafikverket och regeringen/riksdagen.

Hos sin egen borgerliga regering hade man som tidigare konstaterats noll respons.

Socialdemokraterna lokalt har genom många dialoger med Trafikverket och den socialdemokratiska regeringen skapat förutsättningar för investeringen.

Vi är nöjda med att det kommer ett besked. Vi önskar att satsningen kan tidigareläggas. Men det kräver mer pengar till Trafikverket och regeringsdirektiv.

Som väljare behöver du dra logiska slutsatser här: Hur får Trafikverket mer pengar till satsningar i Norrland och i Skellefteå?

Genom att rösta på en borgerlig regering, som har skattesänkningar som sitt huvudsakliga gemensamma mål, och som hittills inte visat särskilt stort intresse att leverera besked till sina lokala partikamrater?

Eller genom att rösta fram en S-ledd regering som i stället för att använda det växande välståndet till skattesänkningar kan satsa det på norrländsk infrastruktur. Något man tydligt visat att man är beredd att göra.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa