Kungen talar klarspråk när myndigheterna velar

Insändare 21 oktober 2021 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Föreningslivet har haft och har det kämpigt under dessa coronaår. Och ledarna är desperata, hur ska de få igång sina möten? Folkhälsomyndighetens velande har minsann inte underlättat procedurerna hur folket ska kunna träffas igen. Coronapass borde ha införts. 

Myndigheter verkar inte alls förstå hur olika vi människor är. Alltför många har inte tagit det vaccin som de flesta tagit. De som nonchalerar coronasmittan kan mycket väl vara de som står i spetsen för föreningarna. Och de som leder föreningarna hänvisar till att nu har myndigheterna släppt på alla begränsningar så nu kör vi som vanligt. Vi läste om hur tre religiösa möten i Norrbotten drabbades hårt av ökat antal smittade i corona. 

Konung Carl Gustafs uppmaning att vara försiktiga borde ha framförts av Folkhälsomyndigheten och regeringen. Så oförnuftigt att ge folket hela ansvaret. Det finns tyvärr alltför många som är vaccinvägrare, övermodiga, lite dumma, bara lite snuviga med mera. Verkar inte som att våra föreningsledare bryr sig om annat än att få igång träffarna. Jag vädjar till dessa, våra föreningsledare, att tänka till en gång extra. 

Det borde vara en självklarhet att hålla avstånd, att inte skaka hand och att inte kramas. Pandemin är inte över. Ett huvudproblem är att så många människor hör illa, de kommer upp i ögonen för att höra. Och det ska sägas till i alla kallelser och annonseringar hur man ska bete sig. Vem som helst av oss kan få behov av sjukvård därför ska vi inte utsätta friska människor i onödan för att smittas av corona. Skärpning efterlyses.

Den som lever får se


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Alexandra Sundberg, verksamhetschef Röda Korset i Skellefteå: Samvetsstressen som följeslagare

Skellefteå

Norrmejerier vände till vinst på 63 miljoner kronor – mer än hälften blir utdelning till mjölkbönderna

Skellefteå

Beslut om idrott för gymnasieungdomar dröjer – orsaken är smittspridningen: ”Vi har ett särskilt läge i Skellefteå”

Skellefteå

Skellefteå kommun har fjärde flest covidfall i hela Sverige – spridningen mycket hög även i veckan: ”Oerhört bekymmersamt”

Insändare

Insändare: Den lokala idrotten behöver stöd – gör något