Dödsfall, Doris Jonsson, Skellefteå

Doris Jonsson, Skellefteå

Dödsfall 27 november 2021 05:00

Doris föddes som nummer två i en syskonskara på åtta i Gråträsk. Syskonen har alltid stått varandra nära och umgåtts när tillfälle har funnits.

Som 18-åring kom hon till Arvidsjaur och träffade där Ivar Jonsson, de arbetade tillsammans på Konsum några år. Fram till 1965 drev de Lill-Konsum på Sandbacken i Arvidsjaur tillsammans.

1953 föddes dottern Gun Inger navet i Doris och Ivars liv. Den lilla familjen gjorde många resor både inom och utom landet. Äventyr lockade alltid.

1965 gick flytten till Skellefteå och Domus. Alltför tidigt 1991 dog Ivar. Doris blev Domus trogen i nära 30 år. Där ansvarade hon för frukt, grönt och djupfrysta varor. För Doris var varje arbetsdag en glädje.

Livet med Ivar bestod av många resor med tält och senare husvagn. De älskade friluftslivet och all tid de kunde spenderades med familj och vänner.

Doris var, som alla vet, en arbetsmyra. Efter pensionen började hon vara ute på butiker och ”Dema”, som demonstratris bjöd hon på det mesta. Doris älskade att möta människor. Hon var mycket populär, sålde som regel slut på varorna. Detta höll hon på med till 83-års ålder.

”Dottan” som barnbarn och barnbarnsbarn kallade henne älskade att umgås med barn. Hon var ofta på skolan och bjöd på glass och frukt.

Dottan var alltid glad, trevlig och hjälpsam.

Dottan ställde alltid upp, hämtade snoriga barn från dagis, skjutsade barnen på olika ställen. Hjälpte alla med tvätt, strykning, städning och var ständigt uppmuntrande. Hon gjorde en mulen dag till en dag med solsken.

Hennes största intressen genom livet har varit dans, det är många kvällar hon svängt sina kurviga ben på dansbanan. På senare år spelade hon även curling.

Familjen genom Sara

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Dödsfall, Anitha Renström, Bureå

Dödsfall

Dödsfall, Göte Holmqvist

Dödsfall

Dödsfall, Iris Lindkvist, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Gustaf Carlsson, Skellefteå

Insändare: Minskar vaccin verkligen smittspridningen?

Visa fler