Se upp för riskerna med det nya normala arbetslivet

Hur arbetslivet efter pandemin ser ut vet vi inte. Men det nya normala arbetslivet kommer att se annorlunda ut.

Sverige 21 juli 2021 05:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sju av tio arbetsplatser planerar att varva kontoret med distansarbete när restriktionerna om hemarbete tas bort. Det visar en undersökning bland Unionens arbetsmiljöombud.

Majoriteten av dem som jobbat hemma tycker att det varit positivt. Man har bland annat upplevt en bättre balans mellan arbete och fritid. Nu vill man tillbaka till arbetsplatsen men fortsätta jobba hemma på deltid. Hur arbetslivet efter pandemin ser ut vet vi inte. Men vi kan vara säkra på att det nya normala arbetslivet ser annorlunda ut.

Det ställer krav på oss i Unionen, på arbetsgivarna och på staten att se över regler och avtal för att anpassa dem till nya arbetssätt.

Arbetsmiljölagen gäller både vid arbete på kontor och i hemmet. Det handlar om att se omedelbara arbetsmiljörisker, men också om att förebygga ohälsa. Inom vissa områden är reglerna detaljerade, på andra är de inte lika tydliga. Men lagen gäller likväl.

Det finns de som inte vill jobba hemma, eller som av olika anledningar har svårt att göra det. Om man är ny på arbetsmarknaden eller på arbetsplatsen, eller har en funktionsnedsättning kan rutiner, sammanhang och närvaro av chef och kollegor vara viktigt.

Eller så har man helt enkelt inte möjlighet att arbeta hemma ostört. Hemarbete får inte bli en klassfråga. Det får heller inte bli en jämställdhetsfälla, där hemarbete blir lösningen för att kvinnor som tar huvudansvaret för barnen ska få livet att gå ihop.

Än mer komplexa frågeställningar handlar om vilka effekter ett omfattande och varaktigt distansarbete får för arbetsplatsen som helhet och för dem som måste, eller väljer, att jobba på kontoret

Finns det en risk för att de som ofta jobbar hemma halkar efter i karriären eftersom man sällan är med ”där det händer”.

Finns det risk för att företag drar ner på kontorsyta och lämnar anställda utan möjlighet att välja om de vill jobba på distans eller inte?

Alla har rätt till ett bra, tryggt och utvecklande arbetsliv, oavsett om man kan eller vill jobba hemma eller på kontoret.

Det finns inga enkla eller färdiga svar på detta, men ett par saker vet vi i Unionen:

- Att frivilligheten är central. Unionen vill inte se en utveckling där arbetstagare tvingas till hemarbete.

- Att ett ökat hemarbete måste leda till ett bättre arbetsliv och inte till att människor stängs ute från arbetsmarknaden. De som inte mår bra av hemarbete måste kunna lita på att det finns en fungerande arbetsplats att komma till.

Martin Linder, förbundsordförande Unionen
Maj-Inger Åhgren, regionchef Unionen Västerbotten
Andreas Bengtsson, regionordförande Unionen Västerbotten

Ämnen du kan följa