Kyrkan – "Allt prat om Gud kan vara ett problem"

Insändare 21 september 2021 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svenska Kyrkan gör en hel del, men själv tror jag de kan erbjuda mer förutom det som de redan erbjuder, som kafé- och barnverksamhet med mera. Alla är inte troende, men kan behöva hjälp av Svenska kyrkan. Exempelvis kan man behöva en medmänniskas stöd i livets funderingar genom samtal och att någon finns för att lyssna, hjälpa och ge stöd. Allt prat om Gud kan vara ett problem ibland.
  
Svenska Kyrkan måste lanseras bättre och tyvärr tona nere gudstron för att istället erbjuda andra möjligheter för alla individer i alla åldrar.
Var i dagens samhälle kan Svenska kyrkan hjälpa till bäst? Vi har många hjälpområden där människor kan behöva stöd: bostadslösa, ensamstående, barn, unga, äldre, människor på glid, tvångsvård via socialtjänsten med mera.

Jag tror att Svenska kyrkan även kan erbjuda mera musikarrangemang för att akustiken är bra i kyrkor. Man kan även liva upp gudstjänsterna med teater vid speciella högtider, med hjälp av barnkören eller annan barnverksamhet runt jul, påsk med mera. Även erbjuda gospelkör och andra arrangemang, eventuellt slädfärd med facklor till julottan om det är möjligt, men även dekorera omgivningen i kyrkan inne och ute mer "gammeldags" jul.

Inte troende, men medmänniska


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Insändare: Värna din egen tro – men lär av andras

Du är inte ensam om att vara ensam i jul – här finns stöd att få: ”Ofrivillig ensamhet kan drabba vem som helst”

Dags för den lokala julkrubban att ta plats: ”Skiljer sig från katolska krubbor”

Så kan årets alternativa julfirandet på Stadsmissionen se ut: ”Lite nervöst, med tanke på pandemin”

Nu införs vaccinbevis – så agerar Svenska kyrkan i Skellefteå kring gudstjänster, konserter och luciafirande: ”Viktigt värna religionsfriheten”

Visa fler