Dödsfall, Åke Forsman, Bureå

Åke Forsman, Bureå

Dödsfall 20 november 2021 05:00

Vår pappa lämnade oss i en ålder av 88 år, tre veckor före sin 89-årsdag.

Han föddes som barn nummer åtta i en syskonskara på elva barn. Hans föräldrar var Johan och Hildur Forsman i Falmarksforsen.

Pappa fick tidigt börja arbeta i skogen och även på sågen i Vikfors. I början av 50-talet flyttade han ner till Sandviken för att arbeta på järnverket. Det blev några år och sedan flyttade han tillbaka och började arbeta på Rönnskärsverken där han blev kvar till sin pensionering 1989.

1954 mötte han vår mamma Birgit och sedan föddes vi i rask takt: Yvonne, Johnny och Leif. Vårt nybyggda hus stod klart 1960 och där bodde pappa kvar resten av sitt liv. Pappa var inte den som satt stilla på en stol och funderade länge utan han hade alltid projekt på gång. Han byggde sin sommarstuga i Burvik i början av 80-talet och köpte sedan ett hemman i Långviken på 90-talet. Han tog sig även an släktforskning där han hittade släkt ända från 1600-talet. Han var alltid pigg på att hjälpa oss barn om vi hade något som skulle byggas eller göras. För pappa var resan mot målet allt och när sedan allt var klart gick han gärna vidare mot nya utmaningar.

Pappa var en stor naturmänniska och han älskade att vistas ute i skogen och plocka bär. När våren kom var han snabb med att så fröer och potatis i grönsakslandet. Innan mamma blev sjuk gjorde de flera resor till platser vid Medelhavet. Fiske var också ett stort intresse där han la ut långrev i Bodaträsket och på höstarna var det sikfiske med nät i havet utanför Burvik.

När vår mamma Birgit blev sjuk i ALS var det en självklarhet för pappa att ta hand om henne. Han skötte om henne i mer än tjugo år innan hon flyttade till Buregården. Han hälsade på henne i stort sett varje dag fram till det att hon dog julen 2016.

Pappa drabbades av demens det sista året och flyttade i mars i år in på ett boende på Sunnanäng.

Yvonne, Johnny och Leif

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Dödsfall, Anitha Renström, Bureå

Dödsfall

Dödsfall, Iris Lindkvist, Skellefteå

Dödsfall

Dödsfall, Göte Holmqvist

Dödsfall

Dödsfall, Gustaf Carlsson, Skellefteå

Insändare: Minskar vaccin verkligen smittspridningen?

Visa fler