Inför gratis parkeringar till gymnasieelever

Varje vardag gymnasieelever ska åka till skolan så måste de ha någonstans att parkera sina fordon. Från flera områden runt om Skellefteå kommun är det svårt att ta sig till skolan på annat sätt.

Insändare 27 november 2021 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns flera olika ställen i Skellefteå centrum där man kan parkera, men då är det en parkering som är väldigt dyr att stå på. 

Oftast kostar det 15 kronor i timmen att stå på en plats i centrum. Om man då går en heldag på skolan så spenderar man ungefär sex timmar på plats och då blir det sammanlagt 90 kronor per dag för en elev som lever på ett studiebidrag. Varje vecka blir det totalt 450 kronor och i månaden blir det hela 1 800 kronor. Det studiebidrag en elev får ut per månad är 1 250 kronor, därför räcker inte studiebidraget till.

Man vill inte bara spendera alla sina studiepengar på parkering, dessutom som inte ens räcker till. Därför tycker jag att det ska finnas gratis parkeringar till gymnasieelever som studerar på heltid. Varför ska vi lägga mer än vårt studiebidrag på parkering varje månad när det finns så mycket annat en ungdom behöver köpa. 

Det kan vara till exempel mat, kläder och böcker till skolan. Det finns nästan bara parkeringar som kostar 15 kronor i timmen eller en parkeringsplats där man får stå max 2 timmar gratis, och det räcker inte för en hel skoldag. 

Irriterad gymnasieelev


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Insändare

Insändare: Coronatider: Parkeringsavgiften kommer att tvinga elever att ta bussen

Insändare

Insändare: Oanvändbara cykelställ på Floraskolan