Pensionen – ett hån kvinnor med de lägsta inkomsterna

Insändare 20 september 2021 06:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är ett hån mot fattigpensionärer att en del människor ska få den sämsta pensionen av alla. Det är framförallt kvinnor som har under 9 000 kronor i månaden. De har som regel varit hemma och skött om hem och fostrat barn, detta är tacken. Men de som har en pension på mellan 9 000 och 17 000 kronor i månaden får en höjning, visst skulle det vara tvärtom. 

Vi vet att statsminister Stefan Löfven gick runt på äldreboenden och sa att man skulle rösta på hans parti, då skulle de få det bra. Var och en får själv tolka om det blev bättre eller inte, jag personligen tycker inte det och säkert många med mig. Det kommer ett val framöver och då kommer det säkert mer valfläsk och besök på äldreboenden, men nu är vi beredda på löften som vi har hört tillräckligt av. 

Vi läser i media att stora organisationer kräver en rejäl pensionöversyn för det stora gap som finns mellan män och kvinnors pensioner. Nu är det en ny generation pensionärer som inte finner sig i allt.

Missnöjd pensionär


Ämnen du kan följa
Läs mer!

Många väljer könstraditionella yrken – så vill kommunen minska den könssegregerade arbetsmarknaden: ”Vi har en resa att göra”

Insändare: Klaga medan du är ung – annars kan det vara för sent

Skellefteå

Vill ta reda på vad som får personal att jobba längre

Arbetsmarknad

Debatt: Hedra landets äldre, straffbeskatta dem inte

Arbetsmarknad

Debatt: Många pensionärer lever i social misär